Farmaceut idømt 3 års fængsel: Saboterede over 500 Covid-19 vacciner

En farmaceut er blevet idømt tre års fængsel, efter at han bevidst forsøgte at ødelægge mere end 500 doser af coronavirusvacciner.

Steven R. Brandenburg, fra Wisconsin, erkendte sig i januar skyldig i to tilfælde af forsøg på at manipulere med forbrugerprodukter med hensynsløs tilsidesættelse af risikoen for, at en anden person vil blive bragt i fare for død eller blive udsat for legemsbeskadigelse - det skriver Unilad.com

Læs også

Brud truer med at stikke af, hvis ikke forældre betaler 250.000 kroner til bryllup

Han blev dømt tirsdag den 8. juni, hvor føderale anklagere annoncerede straffen på tre års fængsel, plus tre års overvåget løsladelse. Brandenburg er også blevet beordret til at betale næsten $ 84.000, svarende til godt og vel en halv million kroner, i erstatning til Aurora Medical Center i Grafton, hvor han arbejdede.

Politiet i Grafton beskrev farmaceuten som en 'indrømmet konspirationsteoretiker', der mente, at vaccinen, der har til formål at hjælpe med at afslutte coronaviruspandemien, faktisk kunne skade mennesker og 'ændre deres DNA', - rapporterer The New York Times.

En fælles undersøgelse foretaget af US Food and Drug Administration, Federal Bureau of Investigation og Grafton Police Department konkluderede, at Brandenburg havde pillet ved vaccinerne under en nattevagt mellem den 24. december og 25. december.

Ifølge Brandenburgs erklæring til retten, havde taget han en kasse med hætteglas med 570 doser Moderna-vaccinen, som skal holdes kølig, fra et køleskab i “perioder på flere timer med det formål at gøre den samme vaccine ineffektive,”

Hætteglassene blev fundet uden for køleskabet den 26. december, men 57 personer fik stadig doser fra partiet den dag. Brandenburg blev arresteret fem dage efter, at hætteglassene blev opdaget, og anklagerne bemærkede, at mens de vacciner, der var blevet manipuleret med, syntes at forblive effektive, var “de skader, Brandenburg forårsagede, mangefacetterede og alvorlige,”

Anklagerne anmodede om en længere straf for Brandenburg fra dommeren med den begrundelse, at hans adfærd stadig havde håndgribelige konsekvenser for de mennesker, der modtog de pågældende doser, da et offer udtrykte "varig bekymring og stress" over deres vaccine, mens et andet oplevede "frygt", og "betydelig angst" i "mange uger".

Richard G. Frohling, advokat og den fungerende anklager, henledte opmærksomheden på Brandenburgs position som konspirationsteoretiker i et strafudmålingsnotat, hvor han diskuterede sin tro på, at Moderna-vaccinen var 'mikrochippet' og ville gøre modtagerne ufrugtbare.

Apotekeren, der havde et årtis erhvervserfaring, troede efter sigende på en række andre konspirationsteorier. Ifølge anklagerens notat: "Mente han, at myndighederne var "ude efter ham", ‘at dommedag var nært forestående’, ‘at terrorangrebene den 11. september 2001 var falske’, at Jorden er flad; at han eren ‘profet’ og at vacciner var 'djævelens værk’'.

Frohling bemærkede også: "At sikre adgang til sikre og effektive Covid-19-vacciner er afgørende for velfærden for alle i vores samfund."

Læs også

Efter online orgie med 30.000 involverede: 'Smart sexlegetøj bliver normen'

På trods af anklagemyndighedens argumenter sagde dommer Brett H. Ludwig, at han gav Brandenburg en mildere straf, fordi han ikke havde nogen tidligere straffeattest og havde påtaget sig ansvaret for sine handlinger, samt fordi der ikke var sket fysisk skade som følge af manipulationen.

Apotekeren sagde angiveligt, at han følte 'stor skam' for at forsøge at manipulere med vaccinen og udstedte en undskyldning til sine kolleger, hans familie og lokalsamfundet.