Filmaktuel svensk stjerne bag tremmer for kokain-skandale

Den svenske skuespiller Mikael Persbrandt, der spiller hovedrollen i den nye danske film "En du elsker", er tirsdag ved byretten i Stockholm idømt fem måneders fængsel for køb af kokain.

Selvom Persbrandt ikke blev taget med kokain på sig, er retten overbevist om, at den svenske skuespiller har købt 12 gram kokain i maj sidste år.

I alt er 11 mennesker anklaget i skandalen, hvor narkotika angiveligt blev solgt under dække af taxakørsel. To mænd har fået fængselsstraffe på 10 år.

Læs også: Twitter-forvirring: Fans forveksler dansk familiefar med Daniel Agger

Det er båndede telefonsamtaler, der har fældet Persbrandt. Selv har han under hele forløbet nægtet sig skyldig.

- Jeg har ikke ringet til de telefonnumre, og jeg har hverken bestilt taxa eller kokain, har skuespilleren tidligere sagt i retten.

Hans forsvarer, Per Liljekvist, har også argumenteret for, at det må have været en anden person, der har foretaget opkaldet, for Mikael Persbrandt låner ifølge sin advokat glædeligt sin telefon ud til andre.

Følg Dagens.dk på facebook - altid fratis nyheder og underholdning

Den 50-årige svenske stjerne spiller atter over for Trine Dyrholm i Pernille Fischer Christensens nye film "En du elsker", der har dansk premiere 24. april. De to havde også hovedrollerne i Susanne Biers Oscar-belønnede drama "Hævnen".

"En du elsker" havde gallapremiere på den anerkendte filmfestival Berlinalen i februar. Den har fået stor international interesse og er solgt til en række lande verden over. Blandt andre Australien, Spanien, Belgien, Holland, Sydkorea, Tyrkiet og Hongkong.

Mikael Persbrandt, der er kendt som lidt af en levemand, har tidligere været på kant med loven, og sidst, han kunne prale af en ren straffeattest, var i 1996.

Svenskeren er tidligere dømt i sager om narkotika. I 2011 blev han taget med kokain i blodet på et hotel i Stockholm, men dengang slap han dog med en bøde på 11.000 svenske kroner.

Størstedelen af Persbrandts kriminelle register består af lovovertrædelser i trafikken.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip