Forældre tog afsked med 6-årig søn på hospitalet: Da de kom hjem, fandt de hans hjerteskærende brev

Skrevet af Nicolai Busekist

18/02/2024
Foto: Facebook
Foto: Facebook
En blot 6-årig dreng mistede livet til en hjernebetændelse formået af en amøbe. Da hans forældre havde taget afsked med ham, fandt de hans hjerteskærende brev.

Mest læste i dag

Leland Shoemake var en helt almindelig 6-årig dreng fra Williamson, Georgia i USA. Han var kendt blandt familier og venner for sit glade væsen, skarpe intellekt og kreative ånd. Derfor efterlod han også et uudsletteligt indtryk på dem, der kendte ham.

"Han kunne alfabetet, tal, farver, former og 20 ord, da han var et år gammel. Han var vores lille nørd, og vi elskede ham for det," skrev hans mor, Amber Shoemake, på de sociale medier ifølge Newsner.

"Han elskede skolen og elskede at lære. Han elskede historie- og vejrkanaler, dokumentarer og alt om historie."

Foto: Facebook

Desværre blev Leland pludselig syg i 2015, hvor han også blev indlagt på hospitalet. Hans tilstand blev hurtigt forværret, og snart fandt lægerne ud af, at han havde fået en hjernebetændelse forårsaget af en amøbe.

Der var ingen, der vidste, hvordan amøben var endt i Lelands hjerne. Det er dog muligt, at han var kommet i kontakt med den, mens han legede udenfor, da han ofte gjorde det te.

"Den ene ting, han elskede mest, var at lege udenfor. Jeg havde aldrig forestillet mig, at det ville være det, der ville tage ham fra mig," skrev Amber på Facebook.

Til at begynde med kunne lægerne ikke finde ud af, hvad der havde forårsaget Lelands tilstand. Oprindeligt havde de mistanke om, at meningitis var årsagen, men det viste sig ikke at være tilfældet.

Foto: Facebook

Efter at have udført en række yderligere undersøgelser, kunne lægerne desværre konkludere, at den 6-årige dreng havde en hjernebetændelse forårsaget af en amøbe.

"Han havde slem hovedpine, feber, opkast, diarré, svimmelhed, og nu har han problemer med øjnene. Han kan ikke fokusere på noget, uden at hans øjne bevæger sig og ser dobbelt," skrev hans mor som tekst til en indsamling.

Leland kæmpede hårdt for sit liv, men desværre var der intet lægerne kunne stille op. Den 25. september 2015 måtte Lelands forældre derfor sige farvel til sin søn for sidste gang.

Foto: Facebook

Da hans forældre vendte hjem fra hospitalet, hvor de netop havde taget afsked med deres elskede søn, blev de ramt af en stor sorg.

Men midt i den overvældende sorg, fik de øje på noget, der lå på deres sofabord.

Leland havde gennem sit alt for korte liv haft en vane med at efterlade breve og tegninger til sine forældre. Netop dette havde han gjort igen, da han havde efterladt en sidste besked til sine forældre.

På sedlen stod der: "Jeg er stadig hos jer. Tak, mor og far. Kærlighed."

Han havde også tegnet et rødt hjerte, hvori han havde skrevet tre ord: mor, far og kærlighed.

Foto: Facebook

Det er næsten umuligt at sætte sig ind i, hvordan hans forældre må have følt, da de så hans brev.

Ifølge Amber var brevet en påmindelse om den kærlighed, som de delte, og gav dem derfor en smule trøst midt i den svære tid.

"Vi aner ikke, hvornår han skrev det. Men som du kan se, var han altid et specielt barn," lød det fra hans mor.