Forældrene til Maddie McCann får hjerteskærende nyheder om efterforskningen

Emil Ryttergaard

354 uger siden

|

25/09/2017
Udland
Foto: Polfoto/AP
Foto: Polfoto/AP
Efter mere end 10 år er Madeleine 'Maddie' McCann stadig ikke fundet. Hendes skæbne er endnu uvis, men nu har forældrene fået en endegyldig besked.

Dagens topnyheder

Hun var kun tre år gammel, da hun forsvandt sporløst fra et hotel i Portugal for 10 år siden, og medier i hele verden skrev om den mystiske sag.

Maddie var på alles læber i sommeren 2007, da det britiske ægtepar Kate og Gerry McCann opdagede, at deres datter var forsvundet, efter at ægteparret havde været ude og spise med et vennepar på den nærmeste tapasrestaurant i feriebyen Praia da Luz.

Siden har britisk og portugisisk politi, samt flere private efterforskere, forsøgt at opklare sagen om den britiske piges forsvinden, men nu er tiden ved at rinde ud, skriver The Sun. Efterforskningen bliver endeligt afsluttet om ganske kort tid.

I maj 2011 afsatte britisk politi 100 millioner kroner til efterforskningen, men nu er pengene ved at slippe op, og på lørdag er der officielt ikke flere midler til at søge efter den forsvundne pige.

Britiske Scotland Yard har ansøgt om flere midler af indenrigsministeriet, men det er endnu uvist, om der blever bevilliget yderligere midler til at fortsætte efterforskningen, som indtil videre ikke har afdækket afgørende spor i sagen.

Ansøgningen om flere midler til efterforskningen skal have et specifikt formål, og det vil sige, at politiet har skulle ansøge om penge til mandskab, teknisker undersøgelser eller andet, der kan lede politiet tættere på at opklare sagen. Hvis ikke ansøgningen giver udtryk for dette, så bliver eftersøgningen officielt lukket. 

Forældrene giver ikke op, selvom efterforskningen officielt slutter i denne uge. Foto: Polfoto/Joe Giddens

I en udtalelse til pressen har forældrene Kate og Gerry McCann svoret, at de aldrig vil opgive jagten på deres datter. 

- De håber begge, at ansøgningen om flere midler går igennem. De er overbeviste om, at der er arbejde, der kræver flere midler og samtidig er de taknemmelige for de betjente, der har været en del af eftersøgningen af deres datter, indtil videre, lyder det fra en talsmand på familiens vegne.

Familien har ellers været i mediernes søgelys på det seneste.

En tidligere efterforsker er overbevist om, at forældrene selv slog deres datter ihjel, og har skrevet det i en bog, som forældrene har forsøgt at holde væk fra offentligheden.

Desuden har politiet også undersøgt et spor, hvor et mystisk opkald kunne være afgørende for efterforskningen.