Forældreparret fik sig noget af en overraskelse, da morens graviditet pludselig tog en uventet drejning

28/09/2023 11:05

Kamille Isaksen

Udland
Foto: Instagram / harlequindiva
Foto: Instagram / harlequindiva
Alle regelmæssige kontroller i løbet af graviditeten så fine ud, men pludselig skulle moren akut indlægges.

Mest læste i dag

At blive gravid og vente et barn er en af livets største oplevelser for en kvinde. En oplevelse, som både er forbundet med glæde og bekymring. Glæden ved at bringe et nyt liv til verden og frygten for, at der vil gå noget galt. 

Alt syntes at være i skønneste orden, da den amerikanske mor Jennie Wilklow var til diverse regelmæssige kontroller i løbet af sin graviditet.

Det hele tog dog en drastisk ændring, da hun 34 uger henne blev indlagt akut og skulle føde datteren ved kejsersnit.

- Da de tog hende ud, hørte jeg hende græde, og de sagde: "Hun er smuk". Det er de ord, enhver mor ønsker at høre, så jeg smilede og slappede af, siger Jennie i til Cafemom

Men bag gardinet var tingene ved at blive meget skræmmende, og stemningen ændrede sig drastisk.

Babyens ansigt begyndte pludselig at ændre sig, og der var en tydelig panik blandt både læger og sygeplejersker i rummet. Barnets hud hærdede som cement og begyndte derfor at revne. Det resulterede i utrolig smertefulde sår over hele den nyfødte krop.

Til forældrenes store overraskelse var deres datter født med den sjældne sygdom “Harlequin Ichthyosis. 

Sygdommen er en genetisk defekt, som får huden til at vokse op til 14 gange hurtigere end normalt. Udover huden påvirker sygdommen også øjne, mund, næse og ører.

- Han fortalte mig, at lægen ikke gav hende mange chancer for at overleve. Han mente, at han nok kunne holde hende i live, indtil jeg kom for at se hende.

Generelt set overlever børn født med denne sygdom kun få dage efter fødslen, men i denne situation var datteren Anna undtagelsen til reglen. 

Den følgende tid var turbulent for den lille familie og krævede en stor indsats fra alle. Det så så sort ud på et tidspunkt, at moren havde tanker om, at det ville være bedst for lilla Anna at ånde ud, så hun kunne slippe for de stærke smerter.

Men takket være intensiv pleje overlevede den lille fighter-pige, og familien kunne endelig tage hjem fra hospitalet. 

Da de kom hjem, besluttede moren Jennie at se positivt på situationen og oprettede derfor en Instagram-konto, hvor omverdenen kunne følge med i datterens utrolige rejse gennem livet. En profil som i dag er nået op på omtrent 200.000 følgere, som dagligt støtter op om Anna og hendes rejse.

Dagen i dag er Anna blevet 6 år og udvikler sig så normalt som muligt, selvom hun har mange udfordringer i møde gennem hele livet. 

Se instagramprofilen her: