Forsøg vækker opsigt: Forskere vil berolige forældre med forslugne børn

Foto: Shutterstock

Forskere slugte Lego-klodser og tog tid på, hvornår de kom ud i den anden ende.

Hvor langt vil man gå i videnskabens navn?

I hvert fald har seks forskere hver især indtaget et Lego-hoved for at kunne besvare et af livets største mysterier: hvornår kommer de ud igen?

Eksperimentet har ikke overraskende skabt overskrifter rundt om i verden, hvor især deres dedikation bliver fremhævet.

Læs også

Hun har solgt et kort, hun har kysset på: Kan du gætte den vanvittige pris?

Undersøgelsen er blevet delt i Journal of Paediatrics and Child Health, hvor der informeres om, at forskerne benyttede sig af to unikke vurderingssystemer - herunder SHAT (Stool Hardness and Transit) samt Found and Retrieved Time, eller FART.

Det officielle navn blev altså SHAT Score, som blev delt ud i to. Præ-SHAT-score målte normale afføringsvaner for alle deltagere, mens SHAT blev målt efter at have slugt et Lego-hoved, hvorefter der blev sammenlignet.

FART-scoren var ikke helt så rar. For at kunne indsamle data var man nødt til at gennemrode sin afføring indtil man fandt Lego-hovedet.

Til trods for, at det virker useriøst, var der et seriøst formål. For som forældre til små børn kan bevidne, kommer de sommetider til at udforske verden med munden, om man så må sige, hvilket ofte har haft fatale konsekvenser.

Så, for at berolige forældrenes sind, er de heroiske forskere kommet frem tiden, det tager for et Lego-hoved at arbejde sig vej gennem vores fordøjelsessystem.

Undersøgelsen viser, at det i gennemsnit tager 1,71 dage for Lego-hovedet at finde vej ud. Det betyder, at det typisk vil være ude inden to dage.

"Legetøjsgenstanden kommer ud helt uden komplikationer. Holdet bag ønsker at understrege, at ingen forældre forventes at søge i deres barns afføring for at bevise, at de har fundet en genstand."

Det er værd at notere, at det ikke betyder, at der fortsat - i nogle tilfælde - kan være behov for et indgreb. Men når det drejer sig om eksempelvis et Lego-hoved, vil det ofte være unødvendigt.

Læs også

Kvinde lavede træningsøvelser kun iført undertøj: Fik et chok, da hun kiggede ud af vinduet

 

Dagens Gossip