Grævling finder sjælden mønt i jagten på mad

Foto: Shutterstock

Mange dyr har særlige talenter. Grise har ry for at opsnuse dyre trøfler, mens hunde er berømt for at kunne opdage alt fra sprængstoffer til covid-19.

De er dog ikke alene om at kunne noget ekstraordinært. Eksperter mener nemlig, at en grævling, der i søgen efter mad, afdækkede et 'ekstraordinært' skattekammer på over 200 romerske mønter.

Læs også

Slagsmål bryder ud, efter kvinde hiver melonerne frem på stadion: 'Der er børn her'

Selvom grævlingen i sig selv ikke er blevet set, mener forskere, at den mest sandsynlige forklaring er, at den opdagede slæbet, mens den var sulten og ledte efter mad.

Den ledte ikke efter dem med vilje, så det var måske et lykketræf snarere end noget, der skulle gentages – men man kan alligevel under alle omstændigheder give grævlingen æren for opdagelsen.

Fundet menes at være det største af sin art, der nogensinde er blevet gravet frem i det nordlige Spanien.

Det fandt sted inde i grotten La Cuesta i det autonome område Asturias, i det nordvestlige Spanien, i april 2021 - men er netop blevet afsløret nu i en rapport fra spanske forskere ifølge Metro.

Vinteren i begyndelsen af ​​2021 var hård i Spanien, hvilket gjorde det svært for grævlinger at finde deres sædvanlige fødekilder, som omfatter bær, orme og små hvirvelløse dyr.

Det var den sammenhæng, hvori grævlingen siges at have fundet de 209 mønter.

Foto: Consejera a de Cultura del Principado de Asturias

Den lokale beboer Roberto Garcia snublede derefter på tur, sammen med to arkæologer, der besøgte grotten.

Mønterne stammer fra mellem det 3. og 5. århundrede e.Kr., hvor nogle endda stammer fra fjerne møntsteder i London og Antiokia.

Eksperter mener, at nogen gemte mønterne i hulen under politisk ustabilitet før ankomsten af ​​Suebi, germanske folk, der invaderede regionen i 409 e.Kr. La Cuesta-grotten ligger kun 16 meter ind i en mur af Nalon-floden.

Læs også

Anders Breivik anmoder om prøveløsladelse

 

 

Dagens Gossip