Han stiller en masse tomme colaflasker på hovedet, men bare vent til du ser hans have 1 år senere

Henrik R

2 uger siden

|

07/07/2024
Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Willem gør noget helt specielt i sin have med cola-flasker.

Dagens topnyheder

Hvad ville du sige til at få en køkkenhave bestående af gamle, stablede sodavandsflasker, lidt jord og nogle frø?

Det er enkelt, billigt og skånsomt mod miljøet, lover en video, der lige nu hitter på de sociale medier, hvor folk har fået øjnene op for ideen.

Belgiske Willem Van Cotthem, der er professor i botanik, er manden bag.

Hans video af flasketårnene har nogle år på bagen, og den viser, hvordan han sammen med sine to sønner laver den opsigtsvækkende køkkenhave på nogle få kvadratmeter, og som kan sættes op langs et hegn, på en altan, op ad en mur eller blot i et smalt bed.

Ideen er at stable større sodavandsflasker ved skiftevis at sætte en flaske med afsavet bund på jorden, fylde jord og frø i flasken og derefter sætte endnu en flaske med afsavet bund ned, som også fyldes med jord og frø.

Flaskerne kan evt. tapes sammen, så det forbliver samlet. Det er vigtigt at slutte tårnet af med nogle tomme flasker, hvor man fylder vand i, som planterne selv "tager for sig af", og så man ikke skal bekymre sig om at vande hver eneste dag. 

Til sidst har man et tårn som det ses i videoen nedenfor, og planter man på rette tid forår eller sommer, får man på kun få uger en grøn søjle med alt fra peberfrugt, salat, krydderurter og andet lækkert til at fylde køkkenet og maverne. Planter man flerårige planter, kommer de naturligvis igen året efter.

Willem startede sin have i 2011, men blev ved med at bygge den til, så han et år efter havde en helt grøn krog.