Handicappet orangutang efter fangenskab: Mangler begge arme

Et liv i fangenskab resulterede i, at orangutangen Kopral mistede begge arme, da den forsøgte at slippe væk.

Orangutangen Kopral mistede begge arme, da den forsøgte at slippe væk fra de dyrepassere, der havde holdt ham i bur, siden den var helt lille.

Læs også

Par deler seng med specielt kæledyr

I et forsøg på at slippe væk, klatrede Kopral op i en højspændingsmast og fik stød i så voldsom grad, at armene blev forbrændte og måtte amputeres efterfølgende. Det skriver Ladbible.com.

Heldigvis kom Kopral efter den traumatiske hændelse under opsyn af Borneo Orangutan Survival Foundation og gik i en 'Forest School'.

Her gennemgik Kopral et rehabiliteringsprogram, der er designet til at lære orangutanger, hvordan man bygger reden, klatre i træer, vælger passende naturlige fødevarer og genkender rovdyr. 

En sand stjerne-elev

En talsmand fra Borneo Orangutan Survival Foundation er stolt over Koprals flotte udvikling siden ankomsten. 

“På trods af Koprals tilstand, så var han en stjerne-elev ved Forest School. Han lærte at klatre i træer og bygge rede med fødderne og munden."

Nu er Kopral blevet flyttet til et ø-kompleks i Samboja Lestari på Borneo, som er et miljø, der ligner hans naturlige omgivelser. 

Kopral har lært at  klatre i træer og finde mad ved kun at bruge benene. Dette har gjort det muligt for ham at udvikle sig til et relativt uafhængigt individ. Alligevel vil det ikke være sikkert at slippe ham løs i den vilde natur på grund af hans handicap. 

Men i omgivelserne, hvor der bliver holdt øje med ham, er det heldigvis sikkert, at Kopral kommer til at trives.

Øverst i artiklen kan du se en video med Kopral. Den er fra den skole, han kom på, efter den tragiske hændelse. 

Læs også

Regeringen åbner og lukker: Her må du rejse hen, og her frarådes det

 

 

 

Dagens Gossip