Her må du ikke råbe Allahu Akbar

Foto: Allahu Akbar

Uanset om du har råber Allahu Akbar i god eller ond tro, så kommer det til at koste dig penge, hvis du gør det, det forkerte sted. Det kan nemlig straffes med bøde, hvilket en muslim fandt ud af, da han blev straffet med 1.000 kroner.

Allahu Akbar betyder Allah er større, og det høres ofte i forbindelse med islamiske jihadister, inden de vil slå vantro ihjel. Det er dog også et udtryk, som bliver brugt i helt normale vendinger, uden at der menes noget ondt med det.

Man skal dog passe på med, hvor man siger det, for det kan nemlig komme til at koste 1.000 kroner, hvis man bliver snuppet i at råbe Allahu Akbar, også selvom det skulle være venligt ment.

I Schweiz har politiet netop straffet en muslim med en bøde på 150 Schweiziske franc, hvilket svarer til cirka 1.000 kroner, fordi vedkommende blev taget i at råbe Allahu Akbar. Manden fortalte dog, at han blot råbte det, fordi han var glad for at have stødt på en ven, men den forklaring ville de schweiziske myndigheder ikke godtage, og de holdt derfor fast i bøden.

Det var på trods af, at manden fortsatte med at fortælle, at udtrykket bruges ganske hyppigt blandt muslimer, også uden at der menes noget ondt med det.

Forbindelse mellem Allah og terrorisme

Det schweiziske politi mener, at der er en forbindelse mellem udtrykket Allahu Akbar og terrorisme, og der er derfor en vis risiko for, at folk kunne blive bange og begynde at gå i panik.

”Der var en mulighed for, at folk kunne blive bange,” udtaler Patrick Tesrez, der er talsmand for politiet i Schaffhausen ifølge det schweiziske medie SHN.

Han fortæller ydermere, at betjenten der gav en bøde, gjorde det helt rette.

”Da udtrykket Allahu Akbar i nyere tid er blevet kaldt over hele verden i forbindelse med terrorhandlinger, må en sådan omstændighed kontrolleres nærmere,” fortæller talsmanden.

Hos muslimen Orhan E, der modtog bøden, var han dog langt fra forstående overfor, hvorfor han skulle have en bøde. Han mener nemlig ikke, at han bør straffes, bare fordi, at terrorister misbruger udtrykket.

”Bare fordi terrorister misbruger de to ord, betyder det ikke, at jeg har en dårlig hensigt, når jeg bruger dem,” fortæller Orhan E, der i flere minutter roligt forsøgte at forklare politiet, hvorfor han havde sagt det.

”Jeg ville ikke have problemer, og i to minutter forsøgte jeg at forklare, hvorfor jeg sagde det på den måde,” fortalte han.

Læs også

Europæisk land vil forbyde Islam

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip