H&M bøjer sig igen: Fjerner Lego-strømper fordi de ‘ligner Allah’

Den omtalte strømpe ses som nummer to fra venstre. Foto www.kleding.nl.

Tøjkæden H&M har igen valgt at trækker børnetøj tilbage. Denne gang er det et par Lego-strømper, som der er blevet klaget over.

Først var det en sweatshirt med en uheldig tekst og nu er turen kommet til et par børnestrømper med illustrationen af en Lego-arbejdsmand.

Mode-giganten H&M er atter blevet mødt af kritik, efter de i begyndelsen af året blev kastet ud i en sand shitstorm på grund af en børne-sweatshirt med teksten ‘Coolest monkey in the jungle’.

Trøjen blev beskyldt for at være racistisk, da modellen, der bar den, var en sort dreng. Det fik hurtigt det svenske tøjfirma til at trække alle lignende trøjer væk fra butikkerne. 

Den omtalte strømpe ses som nummer to fra venstre. Foto www.kleding.nl.

Nu er den så gal igen. Der er nemlig blevet klaget over et bestemt par Lego-strømper, der forestiller en arbejdsmand, der er igang med at bore i jorden med et trykluftsbor. Det skriver svensek Expressen.se.

Hvad der har fået sindene i kog er, at trykluftsboret efterlader et mønster, der eftersigende skulle være lig med det arabiske ord for ‘Allah’.

Her ses det arabiske tegn for Allah.

Her ses mønstret, der skulle ligne et arabisk tegn. Foto www.kleding.nl.

Det er uklart, hvor mange der har klaget - ifølge svenske Expressen er der kun tale om én person, men under alle omstændigheder har kritikken nu fået H&M til at fjerne strømperne fra deres sortiment for ikke at støde nogle af deres kunder.

- Vi beklager motivet på produktet og tager feedbacken til os. Vi stræber altid efter at tilbyde produkter, som, vi tror, vores kunder vil sætte pris på. Trykket på strømpen repræsenterer en Lego-figur, og at det skulle være et tegn for noget andet er helt tilfældigt, lyder det fra H&M.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip