Hvis du ser børn gøre dette med benene, så stop dem øjeblikkeligt

Foto: Privat

Nu ved du det. Sig det videre.

Det er ganske almindeligt, at børn sidder i W-positionen. Her sætter de sig på knæ og lader derefter fødderne “skride ud” til siderne, så benene former et W fra hoften og ud til anklerne.

Man skulle egentlig tro, at stillingen er rimelig uskyldig, men den kan tilsyneladende have nogle seriøse bivirkninger på kroppen, og hvordan den bliver udviklet.

Læs også

Søn fortæller mor, at han har en tvilling i skolen: Hun bryder sammen, da hun ser et billede af ham

W-stillingen kan få alvorlige ortopædiske konsekvenser, fortæller en læge fra fysioterapeut-virksomheden Movement RX fra San Fransisco.

Det er ikke kun dårligt for hofter, knæ og ankler, hvor ledene bliver vredet og senere kan blive slappe. W-positionen kan også forsinke udviklingen af ryggens holdning, fordi maven ikke får optrænet tilstrækkeligt med muskler.

Når “korsettet” af muskler omkring maven ikke er tilstrækkeligt trænet, bliver de fleste aktiviteter sværere. Uanset om det er sport, at løfte ting eller bare at gå en tur.

Lægen foreslår, at man roser børnene, når de sidder i en ergonomisk sund stilling. Det kan for eksempel være med strakte ben, i skrædderstilling eller i en “sidestilling”, hvor begge ben er samlet over til den ene side.

En anden mulighed er at simpelthen flytte på barnets ene ben, hvis det sidder i en W-position, sådan at det ene ben bliver rykket om ved siden af det andet, og barnet sidder i “sidestilling”.

 

Se videoen nedenfor.

 

Læs også

Se billederne: Mor chokeret over fræk respons, da hun forsøger at sælge kjoler på nettet