I dag er det 15 år siden, at Madeleine McCann forsvandt: Forældrene har delt rørende budskab

Der er sket meget i sagen om den forsvundne Madeleine McCann de sidste par år.

Britiske Kate og Gerry McCann var i 2007 på ferie i Praia da Luz i Portugal, hvor de boede på et familievenligt lejlighedshotel. 

Ferien skulle dog vise sig at blive alt andet end hyggelig, da deres treårige datter, Madeleine McCann, forsvandt sporløst og ikke er blevet set siden.

Læs også

Vil ikke være med mere: Rusland trækker sig

Sagen er aldrig blevet opklaret, selvom både portugisisk, britisk og tysk politi efterhånden er sikre på, at de ved hvem gerningsmanden er.

Læs mere om det ved at trykke her

I dag er det præcis 15 år siden, at den lille pige forsvandt sporløst, og det har fået forældrene til at dele et rørende budskab som markering af årsdagen. 

Forældrene har skrevet følgende på engelsk:

"Dette år markerer 15 år siden, at vi sidst så Madeleine. Det føles ikke hårdere end ethvert andet, men heller ikke lettere. Det er meget lang tid.

Mange folk taler om behovet for en 'afslutning'. Det har altid føltes som et underligt udtryk. Uanset hvordan det ender, vil Madeleine altid være vores datter, og en i sandhed forfærdelig forbrydelse er blevet begået. Disse ting vil forblive. 

Det er dog sandt, at uvidenhed skaber svaghed; viden og sikkerhed giver styrke, og af denne grund er vores behov for svar, for sandheden, essentiel. 

Vi er taknemmelige for det igangværende arbejde og Storbritanniens, Portugals og Tysklands regeringers dedikation, da det er disses kombinerede politienheder, der vil skaffe resultater og bringe os de svar.

Som altid vil vi gerne takke alle vores støtter for deres fortsatte gode tanker og støtte. Det er en kæmpe trøst at vide, at uanset, hvor lang tid der går, er Madeleine stadig i folks hjerte og sind. Tak."

Det britiske politi bliver naturligvis nævnt, fordi familien McCann er britiske, ligesom det portugisiske politi bliver nævnt, fordi Madeleine forsvandt i Portugal. 

Grunden til at det tyske politi også er involveret i sagen er, at den hovedmistænkte i sagen er Christian Brueckner, som netop nu sidder fængslet i Tyskland, hvor han afsoner en syv år lang straf for at have voldtaget en 72 årig dame i 2005. 

Brueckner har siden 2020 været efterforskernes uofficielle mistænkte, men han er ikke blevet sigtet før for nyligt, fordi der har manglet stærkere beviser. 

På grund af et manglende alibi og en gammel portugisisk lov, som gør, at Brueckner måske kan slippe for straf, hvis han ikke bliver sigtet inden i dag, blev han officielt sigtet som hovedmistænkt i sagen i sidste uge. 

Hans Christian Wolters, som er én af de tyske efterforskere, der arbejder på sagen, har udtalt: "Vi har ikke viden om noget som helst alibi."

Du kan læse mere om årsagen til sigtelsen og den gamle portugisiske lov ved at trykke her.

Læs også

Lille dreng rører ved mørk lærervikar og snuser til sine fingre: Nu griner hele internettet af hans kommentar

 

 

 

 

Dagens Gossip