Idioter! Brandvæsenet måtte redde Bertie fra den visse død i brandvarm bil

Det kan være livsfarligt at efterlade sit kæledyr i en varm bil, selvom man kun skal på en kort indkøbstur. Det mærkede Bertie på egen pote, da den søde cockerpoo var ved at afgå ved døden i solens varme.

Når det er varmt udenfor, skal man for alt i verden ikke lade hverken børn, dyr eller ældre mennesker sidde i en indelukket bil. Der går nemlig ikke mange minutter, før bilen når en temperatur, som kan være livsfarlig, og det er desværre set før, at mennesker og dyr er omkommet i varme biler.

Forleden kunne det være gået rigtig galt, da en hundeejer havde efterladt den skønne Cockapoo (Blanding mellem cocker spaniel og puddel) Bertie i en bil, der var lukket fuldstændig til.

Samtidig var bilen parkeret i direkte sollys på en parkeringsplads i Saffron Walden i England, hvor temperaturen havde krydset de 30 grader. Ejerne var inde at shoppe, uden tanke på, at Bertie var ved at omkomme i bilen.

Læs også

Syv børn efterladt i gloende varm bil: Blev reddet af 4-årig

“I dag reddede vi en Cockerpoo ved navn Bertie fra den øverste etage i parkeringshuset ved Waitrose ved at ødelægge et vindue, for at befrie ham. Hunden var i nød på grund af den intense varme i bilen, der var parkeret i direkte sollys og uden åbne vinduer,” lyder det fra det lokale brandvæsen i et opslag på Facebook.

“Husk altid at tænke på dine dyrs sikkerhed især i disse varme tider. Med den seneste episode i Saffron Walden, er vi overraskede over, at beskeden fortsat ikke kommer igennem, når det handler om ikke at efterlade børn og dyr i varme køretøjer. Heldigvis overlevede Bertie til at fortælle sin historie,” fortsætter brandvæsenet.

Ifølge brandvæsenet var det en ansat fra butikken Waitrose, der havde set hunden i den varme bil. Den ansatte kontaktede derfor myndighederne, der hurtigt var på stedet. De fortalte endvidere, at havde den ansatte ikke kontaktet brandvæsenet, så ville Bertie med sikkerhed ikke have overlevet.

Episoden er ligeledes blevet anmeldt til Essex Politi, så ejeren kan forvente en sigtelse.

Din hund kan dø på under 20 minutter

Velgørenhedsorganisationen Dogstrust skriver på deres hjemmeside, at hunde har lettere ved at overophede end mennesker, og derfor er de langt mere udsatte. Hvis en hunds indre kropstemperatur rammer 41 grader, så kan den omkomme på mindre end 20 minutter.

De skriver på hjemmesiden, at hvis der er 22 grader udenfor, så vil bilen kunne ramme en temperatur indeni på 47 grader på blot en time. Er der 26 grader udenfor, så tager det ikke mere end 10 minutter, før at temperaturen inde i bilen er på 37 grader.

Derfor behøver man ikke tænke længe over, at der med en udendørs temperatur på mere end 30 grader, nok har været virkelig varmt inde i den bil, som Bertie blev efterladt i forleden.

Hvis en hund viser symptomer på, overdreven vejrtrækning, røde gummer eller tunge, meget savl, opkast eller diarré, manglende koordinationsevner m.m. så kan det være et tegn på, at hunden er overophedet, og har brug for at blive kølet ned omgående.

Er du i tvivl om hvor varmt, der bliver i en bil i løbet af sommeren? Læs denne artikel, hvor en mand kom tilbage til en færdigstegt bøf.

Læs også

Mand efterlader rå bøf i sin bil: Da han vender tilbage, er den færdig

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip