Mysterium sætter arkæologer skakmat: Pige begravet med fuglehoveder i munden

Foto: Archives of Faculty of Archaeology, Warsaw University

Forskerne kender ikke til andre begravelser, hvor man ligeså har fundet spurvehoveder i munden på den døde.

Det siges, at liget af den lille pige, som døde for omkring 300 år siden i en skov i Polen, blev efterladt i en grotte med spurvehoveder i munden. 

Det skriver mediet LiveScience ifølge Videnskab.dk.

Læs også

Kvinde går viralt: Afslørede kærestens utroskab foran hele hans familie

Her har hun ligget, indtil et hold arkæologer fandt frem til hende under udgravninger i 1967-68. Men det er ikke før nu, at den sælsomme barnegrav er blevet undersøgt med DNA-analyser og kulstofdateringer.

Forskerne bag undersøgelserne, som efterfølgende er blevet udgivet i tidsskiftet Praehistorische Zeitschrift, fortæller, at man undrer sig over, at hun levede for 300 år siden, eftersom hendes form for begravelse var meget usædvanlige efter middelalderen. 

Forskerne kunne ligeså fortælle, at man ikke kender til andre sager som denne, hvor man har fundet spurvehovedet i munden på den døde. 

Pigen, som formentligt var mellem 10-12 år, da hun døde, led af en stofskiftesygdom, hvilket man formoder, eftersom hun var meget lille af sin alder. Her kan man dog på hendes skelet ikke se tegn på, hvordan hun døde. 

Undersøgelser viser, at pigen døde, da hun var mellem 10-12 år gammel, og at hun formodentlig led af en stofskiftesygdom, da hun er meget lille af sin alder. Man har dog efter at have nærstuderet skelettet, heller ikke kunnet finde tegn på, hvordan hun døde. 

Det eneste, man fandt i graven sammen med pigen, var de små fuglehoveder, der lå i hendes mund.

Forskernes analyser viser, at hun stammede fra Karelia, som er et område mellem Finland og Polen.

I dette område skulle man på daværende tidspunkt have ment, at man skulle begraves i skoven, hvis man døde i skoven.

Det forklarer dog ikke, hvorfor pigen blev begravet med fugle i munden, hvorfor dette mysterium om den unikke barnegrav ikke kan forklares. 

Læs også

Hun overhører to kassemedarbejdere tale ned om hendes shorts - tager genial hævn

 

Dagens Gossip