Indlagt efter hårfarvning: 24-årig kvindes ansigt svulmede helt op

En 24-årig pige ville gerne pifte sit hår op forud for en tur til Amsterdam, og hun valgte derfor at få det farvet. Det viste sig at være en rigtig dum ide, da det endte med at koste pigen fem dage på hospitalet.

De fleste mennesker er bekendte med, at det ikke er sundt for hverken hår eller hud at farve det. Hårfarvning kan nemlig være rigtig skadeligt, og hvis man ikke kan tåle det, kan det faktisk gå rigtig galt.

Det måtte den 24-årige Steph O’Dell sande, da hun ville gøre sig lækker forud for en tur til Amsterdam. Den unge kvinde blev dog alt andet end lækker, da hun i stedet kom til at ligne det, som hun selv kalder for en alien.

I forbindelse med at hun farvede sit hår, skete der nemlig det, at hendes hoved svulmede op til tre gange den normale størrelse.

“Jeg var rædselsslagen. Men jeg var heldig, at det ikke gik værre til. Jeg vil aldrig farve mit hår igen,” fortæller hun ifølge mediet LadBible.

Læs også

28-årig far havde for vane at knække nakken - Nu har han svært ved at gå

Var nødt til at få det farvet

Steph har siden 15 års alderen vist, at hun var allergisk overfor P-phenylenediamine, som ofte er en ingrediens i hårfarvningsprodukter. Hun har derfor altid sørget for, at hun har afbleget sit hår, når hun gerne ville have lyse striber i stedet for at farve det.

En dag gik det dog galt med afblegningen, og hun gik derfor til frisør, for at få det farvet. Hun fortalte frisøren om hendes allergi, men blev forsikret om, at hårfarven var organisk og ikke ville røre hendes hovedbund.

Hun fik lavet en lille test, hvor hun fik en smule hårfarve på armen for at se, om hun reagerede på det. Det gjorde hun ikke, og derfor gik de i gang med at farve håret.

I første omgang så det ud til at lykkes uden problemer, men pludselig begyndte det at klø en lille smule i nakken. Hun smurte derfor noget creme på, tænkte ikke videre over det, og fløj derefter med sin søster til Amsterdam.

Foto: Privatfoto Steph O'dell

Blev pludselig blind

I Amsterdam begyndte det dog at gå rigtig galt. Steph kunne mærke, at hendes briller begyndte at stramme i den ene side, og hun kunne se, at hendes ansigt var begyndt at hæve.

Hun håbede, at det gik i sig selv, og håbede, at hun kunne sove det væk.

Det kunne hun ikke.

Morgenen efter var hendes hoved nemlig hævet endnu mere, og de to søstre tog derfor på hospitalet, hvor hun fik antihistaminer og øjendråber. Det hjalp dog heller ikke, og dagen efter da hun vågnede op, var hendes hoved tre gange så stort, og hendes øjne kunne ikke åbnes.

“Jeg var blind og rædselsslagen,” fortalte hun ifølge LadBible.

Pigerne ringede derefter til deres far, og tog det første fly hjem. Her blev de hentet i lufthavnen og kørt direkte til hospitalet i Milton Keynes. Her frygtede de for hendes vejrtrækning, da hendes hals også var hævet voldsomt, så de gav hende en sprøjte med adrenalin.

Hendes mor ankom kort efter til hospitalet, men hun kunne slet ikke kende sin datter. Det var kun fordi faren også var der, at moren fandt dem.

Steph var indlagt på hospitalet i fem dage, før hendes ansigt var tilbage til normal størrelse, og hun atter kunne blive udskrevet. Hun opfordrer alle til at være påpasselige med at farve deres hår, og altid lave en test inden.

Læs også

Ung pige rystet over indpakningen: Kan du se, hvad hun har købt?

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip