Inger Støjberg: ‘Ramadanen er farlig for os alle’

Foto: Scanpix

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg mener, at muslimernes faste ikke hører sammen i et velfungerende samfund.

I denne måned er den muslimske ramadan over os, og det betyder, at mange troende muslimer ikke spiser fra solopgang til solen går ned. 

Men den muslimske tradition er svært at forene med at gå på arbejde og deltage i samfundet, lyder det nu fra en af regeringens mest markante stemmer:

- Det kan helt lavpraktisk være farligt for os alle, hvis buschaufføren hverken spiser eller drikker i løbet af en hel dag, ligesom man selvsagt ikke yder og præsterer nær det samme på fabrikken eller på sygehuset, hvis man gennem en hel måned ikke spiser og drikker i alle døgnets lyse timer.

Sådan skriver udlændinge og integrationsminister Inger Støjberg (V) i et debatindlæg i BT her til morgen.

Læs også

Kvinde sender hele familien billede af forlovelsesring: Så indser hun sin pinlige fejl

Her stiller  ministeren spørgsmålstegn ved, hvorvidt de troende muslimer, der praktiserer ramadanen og faster fra solopgang til solnedgang i en måned, bør gå på arbejde under den muslimske højtid.

I stedet mener Inger Støjberg, at man som troende muslim må praktisere traditionen privat:

- Jeg har respekt for, at man ønsker at praktisere sin religion og de traditioner, det medfører, men jeg mener, at religion er en privatsag, og at det er nødvendigt, at vi får en debat om, hvordan vi sikrer, at det netop ikke bliver et samfundsanliggende, skriver ministeren i sit debatindlæg.

Læs også

Forældre raser over lærer: Tvinger elever til at drukne vaskebjørne

Derfor har hun en meget klar opfordring til alle muslimer, der i disse dage vælger at faste:

- Jeg vil ikke fratage danske muslimer muligheden for at dyrke deres religion og religiøse højtider, men jeg vil opfordre dem til, at man som muslim holder ferie i ramadanmåneden, så det ikke får en negativ indvirkning på resten af det danske samfund.

Hundeejer kom hjem og fandt sine to hunde drivvåde: Tabte næse og mund, da han så videoovervågningen

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip