Kæmpe koger: Lang kø til lovlig marihuana-butik

Åbningen af marihuana-butikker i Colorado har lokket tusindvis af mennesker på gaden, som står i lange køer for at få fingre i cannabis, som nu er tilladt - til rekreativt brug.

Butikkerne med de grønne blade åbnede i går, og dagen blev hurtigt navngivet "Green Wednesday" af amerikanerne. Den 1. januar trådte nye regler om euforiserende stoffer i Colorado i kraft, hvilket betyder at alle over 21 år kan købe marihuana til ren og skær fornøjelse. Det skriver abcnews.com

Tilhængere af ideen er jublende lykkelige over den nemme adgang til marihuana.

- Jeg har ventet på dette øjeblik i 34 år. Jeg begyndte at ryge marihuana, da jeg var 14 år. Nu er det slut med at gøre det i skjul, siger Chrissy Robinson til Denver Post.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

32-årige Sean Azzariti, Irak-veteran og kendt marihuana-aktivist, købte fire gram Bubba Kush samt en pose cannabis-slik på åbningsdagen.

- Vi gjorde det, jubler Azzariti på vej ud af butikken med sit indkøb, der løb op i 60 dollar.

Lidt over 1/5 af pengene, som butikkerne får ind på salget, ryger i skattekassen

Mens 18 amerikanske delstater har valgt at legalisere maruhana til medicinske formål, har Colorado, som den eneste delstat, taget skridtet videre og tilladt marihuana til rekreativt brug.

Der er 24 butikker i Colorado, især i Denver, som sælger marihuana. Butikkerne regner med at have et stort besøgstal på 800-1000 daglige kunder pr. butik.

Det skønnes, at de nye marihuana-butikker vil tilføre 578 millioner dollars i skatteindtægter.

SE BILLEDER FRA BUTIKKERNE NEDERST:

.

Dagens Gossip