Kaos på intensiv: Coronapatienter dør af iltfejl

Foto: Skærmbillede / YouTube

En video optaget på en intensivfejl har spredt sig som en steppebrand. Vedkommende der optager videoen påstår, at alle patienterne er døde efter en iltfejl.

En voldsom video bliver delt vidt og bredt på de sociale medier. I videoen ser man sygeplejersker på et hospital i Egypten, der tilsyneladende kæmper for at holde coronapatienter i live. 

Personen der er filmer, er pårørende til en af patienterne. Vedkommende filmer med sin mobiltelefon, og siger, at 'alle er døde' som følge af en fatal fejl med patienternes ilt. 

Det ser voldsomt ud, da alle patienter, der filmes, ligger helt stille i deres hospitalssenge. Endvidere viser videoen, at en række sygeplejersker bakser med iltflasker, giver hjertemassage, og en enkelt sygeplejerske har endda sat sig på gulvet i opgivelse. 

De egyptiske myndigheder afviser dog, at der skulle være tale om en fejl med ilten. Det skriver både nyhedsbureauet AP og New York Times. 

Du kan se videoen herunder. Artiklen fortsætter efter videoen.

Myndighederne oplyser, at det er korrekt, at der er patienter, der er afgået ved døden på Al Husseineya Central Hospital. De hævder dog, at det ikke skyldes en iltfejl, men at de derimod led af andre kroniske lidelser ved siden af coronavirussen. 

Ifølge myndighederne var det heller ikke 'alle', der døde. Endvidere oplyser de, at de ikke døde på samme tid, som den pårørende bag kameraet påstår i ovenstående video. 

Der er mindst fire personer, der er afgået ved døden på det omtalte hospital. Myndighederne har indtil videre bekræftet, at to kvinder i 60'erne samt to mænd på henholdsvis 76 og 44 år er afgået ved døden. 

På nuværende tidspunkt er der mere end 30 personer, der er indlagt på hospitalet med coronavirus. Efter sigende skulle flere af dem være koblet op på det oxygen-netværk, som de afdøde var på. De egyptiske myndigheder hævder, at dette bekræfter, at dødsfaldene ikke har noget med iltmangel at gøre. 

Uenighed om sandheden

Det er dog ikke alle, der mener, at myndighedernes historie er sand. En række kilder hos New York Times sår nemlig tvivl om deres udlægning af sagen. 

Vidnerne er uenige i myndighedernes udlægning og beskriver, at der opstod en pludselig panik blandt de ansatte på hospitalet. Ligeledes hævder de også, at flere patienter pludselig døde. 

"Der var uro overalt. Folk sagde, at gassen var tom, og at sikkerhedsstyrker omringede hospitalet," fortæller den 50-årige Barakat Abdel Aziz, der mistede sin lillebror på hospitalet. 

På trods af, at myndighederne hævder, at patienterne ikke døde af iltmangel, har den opsigtsvækkende video alligevel resulteret i en opmærksomhed fra den egyptiske anklagemyndighed. De har nemlig besluttet at åbne en sag og efterforske dødsfaldene. 

 

Dagens Gossip