Kaosset fortsætter: Strejke rammer ambulancetjeneste

Arkivfoto / Foto: Shutterstock

Det er ikke kun ferieglade danskere, som bliver ramt af strejken hos blandt andet Norwegian og SAS.

Lige om lidt starter skolernes sommerferie, og for rigtig mange danskere går turen derfor sydpå med fly - eller det er i hvert fald planen. 

Det er nemlig ikke sikkert, at alle kan komme afsted, da strejke blandt både piloter, flymekanikere og -teknikere hos store selskaber som SAS og Norwegian truer danskernes flybilletter.

Læs også

Transport-kaos: Nu strejker titusindvis af jernbane-ansatte

Særligt strejken blandt flyteknikerne kan dog få langt alvorligere konsekvenser end en ødelagt sommerferie, da den også rammer flere mindre selskaber herunder selskabet Babcock, som er ansvarlig for en meget vigtig ting i Norge. 

Selskabet er et britisk flyselskab, der blandt andet styrer ambulanceflyene i Norge, og da 20 af deres flyteknikere rammes af strejken, som er varslet til at starte midt i sommerferien, vil det uundgåeligt gå ud over ambulancetjenesten.

Det skriver NRK

Ifølge mediet har selskabets daglige leder i Norge, Marius Hansen, udtalte, at der desværre ikke vil gå mange timer fra strejkens start, til ambulanceflyene er nødt til at blive på Jorden af sikkerhedsmæssige årsager. 

Hansen beklager, at konflikten er kommet så vidt. 

Norges ambulancetjeneste råder ifølge luftambulanse.no over 10 ambulancefly spredt ud over syv forskellige områder i landet. Sammen med tjenestens 14 lægehelikoptere rykker de 10 fly hvert år ud til 20.000 ulykker med alvorligt tilskadekomne. 

Det vil sige at hver lægehelikopter eller ambulancefly i gennemsnit rykker ud mere end to gangen om dagen.

Læs også

Endnu et strejkevarsel hos SAS: Det rammer lige oven i ferien

 

 

Dagens Gossip