Kina corona-tester tusindvis af børn og lærere i numsen

Foto: Shutterstock

I Kina er man begyndt at benytte sig af en ny metode, for at spore, om folk er blevet smittet med covid-19.

Hvis du skal podes for covid-19 i Danmark, så foregår det på to måder. Du kan enten blive podet med en længere vatpind, der føres ned i halsen, hvor den drejes rundt et par gange, og derefter føres ud igen.

Læs også

Szhirley vil corona-kilone til livs: Så meget har hun taget på

Du kan også få en vatpind stukket op i næsen, og blive podet den vej. Dette bruges primært til de såkaldte hurtigtest, og metoden er mere ubehagelig.

Den er dog intet sammenlignet med metoden, der bliver brugt i Kina.

Bliver podet i numsen

Mediet Bloomberg beretter nemlig om, at flere tusinde indtil videre er blevet testet for corona med en vatpind i numsen.

Der er ikke nogen landsdækkende politik for anvendelse af den nye teknik i Kina, men beboere i Kinas nordlige regioner, hvor smitten er begyndt at blusse op igen, er flere blevet udsat for anal-podning.

Podningen fungerer på den måde, at et vatpind føres 2-3 centimeter op i anus, hvorefter prøven bliver testet for at se, om der er aktive spor af virussen.

Bloomberg skriver også, at passagerer på et fly fra Changchun blev fragtet til et hotel i isolation, da det kom frem, at en person med mulig smitte var ombord på flyet. Passagerne blev podet i næse og numse, da de kom frem til hotellet.

Årsagen til, at de er begyndt på podning i anus skyldes, at prøverne kan være mere præcise. Ifølge Li Tongzeng der er vicedirektør for respirations- og infektionssygdomme i Beijing på You An Hospitalet, så er prøverne fra anus mere præcise end dem fra hals og næse. Sporene fra virussen skulle simpelthen vare længere end dem fra luftvejene.

Læs også

Fie Laursen raser ud på kendisser i Dubai

 

 

Dagens Gossip