Købmandsskab på første klasse: Køber billede til 200 kroner og tjener gigantisk formue

Foto: Shutterstock

En helt usædvanlig profit er kommet frem i kunstens verden.

En mand havde hentet en skitse ved et ejendomssalg til 22 pund, og ikke tænkt yderligere over, om det måske kunne være noget værd.

Manden, der ønsker at være anonym, kunne godt lide den uindrammede skitse af en mor og et barn, som var elegant tegnet på gult linned.

Han havde ikke nogen idé om, at det var et originalt kunstværk af nogen betydning, selvom det havde et af kunstverdenens mest kendte monogrammer -  Albrecht Dürers "AD".

Læs også

Overlæge: Mundbind er ligegyldigt

Nu er kunstværket blevet vurderet af eksperter og forskere, som er enige om, at skitsen er en original - og skøn anslår værdien til omkring 37 millioner pund.

Det er altså voldsomt mange flere penge end først antaget. Skitsen blev solgt i Massachusetts i 2016 af familien til den afdøde arkitekt Jean-Paul Carlhian, og tidligere var den gået i arv af familien.

Clifford Schorer, en kunstsamler, sagde ifølge Mirror.

"Det var et utroligt øjeblik, da jeg så Düreren. Det var enten den største forfalskning, jeg nogensinde har set - eller et mesterværk," 

Kunstværket blev verificeret af to afslørende træk, kunstnerens monogram blev lavet med det samme blæk, der er vist på tegningen, og det blev udført på papir med et vandmærke set på mere end 200 ark brugt af kunstneren.

Albrecht Dürer er en tysk maler fra renæssancebevægelsen, som etablerede sit ry og indflydelse i hele Europa i tyverne på grund af hans højkvalitets træsnit.

Han var i kontakt med de store italienske kunstnere på sin tid, herunder Raphael, Giovanni Bellini og Leonardo da Vinci, og blev fra 1512 patroniseret af kejser Maximilian I.

Du kan se billedet her: https://www.mirror.co.uk/news/weird-news/man-buys-drawing-22-turns-25546965

Læs også

Mette Frederiksen med trist besked