Kunst eller klamt? Borgere raser over frækt kunstværk i park

En ny statue er så provokerende, at mange gæster har klaget til museet.

Statuer af nøgne mænd inklusiv det frække vedhæng er et almindeligt syn, hvis man går på museer verden over.

Men alligevel har mange museumsgæster og borgere fået kaffen og meget andet galt i halsen, da de så den seneste ‘udsmykning’ i Middelheims Museum i den belgiske by Antwerpen, skriver Metro.

Med titlen ‘Ard de Triomphe’ (Triumfbuen, red.) forestiller statuen en mand, der bøjer sin krop bagover og former en gigantisk bue, som gæster kan gå under.

Men manden er samtidig nøgen og har en gigantisk pik, der bloddunkende rager op i luften, og når statuen er helt færdig, er det endda meningen, at der skal sprøjte en vandstråle ud af tissemandens spids og i munden på manden. 

Læs også

29-årig kvinde vågnede med sær kilden i ørene: Blev rædselsslagen, da hun kiggede på vatpinden

Men det er stærk kost for mange gæster og byens embedsmænd, der har klaget og reageret på det provokerende værk, hvilket museumsdirektøren dog tager med ophøjet ro.

Statuen har fået titlen 'Triumfbuen'. 

Men den kæmpe og stive tissemand er for stærkt et syn for de fleste besøgende. 

- Jeg er overbevist om, at nøgne kroppe i den grad kan berøre vores gæster. Vi har en del nøgne kvindekroppe i vores udstilling, men de foragerer ikke på samme måde som dette værk.  Dette værk er lavet i modellervoks, og ikke i bronze, hvilket gør det mere livagtigt, og derfor også giver stærkere reaktioner, siger direktøren Sara Weyns til lokale nyhedsmedier.

Læs også

Glatbane eller fuld busk? Så behåret skal missen være - ifølge mænd

Museet vil dog opstille skilte for at advare gæster i parken, der er offentligt tilgængeligt mod den frække statue.

Statuen er en del af en udstilling, der åbner til juni, og som sætter fokus på en barokkunstens mestre, Peter Paul Rubens, der oprindeligt kommer fra Antwerpen og som netop er kendt for sine malerier af frodige, nøgne kvinder. 

LÆS OGSÅ: Danske sange

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip