Kvinde advarer med sindssyge billeder: Derfor må du ALDRIG have fødderne oppe på instrumentbrættet

Kristine Bugbee

362 uger siden

|

09/08/2017
En kvindes liv ændrede sig radikalt på et øjeblik, fordi hun ikke tog faren ved at sidde med benene oppe alvorligt. Nu vil Audra Tatum advarer andre mod at begå samme dumme fejl som hende.

Dagens topnyheder

For to år siden ændrede amerikanske Audra Tatums liv sig drastisk. Det skriver CBS News.

Den 2. august 2015 sad hun på passagersædet i sin og mandens bil. De skulle hjem hendes forældre for at hente deres børn, som blev passet. 

Audra Tatum fra Walker County i Georgia gjorde, som hun plejede, da hun havde sat sig til rette i bilen - smækkede fødderne op på instrumentbrættet og lænede sig godt tilbage i sædet. Sådan slappede hun bedst af.

Hendes mand plejede at advare hende imod at sidde i den stilling, fordi hun ville brække sine ben på et splitsekund, hvis der skete en ulykke. Men Audra Tatum lyttede ikke. Hun plejede bare at svare, at hun nok skulle nå at sætte fødderne i gulvet, hvis uheldet var ude.

Farligt på instrumentbrættet

Men den dag - på vej hjem til børnenes bedreforældre - lærte Audra Tatum på den hårde måde, hvorfor man aldrig skal sidde med benene oppe. En bil svingede pludselig ud foran dem, og de havde ingen chance for at undvige.

Audra Tatum og hendes mand kørte direkte ind i bilen med høj fart. 

Alle slap fra uheldet med få skrammer - på nær Audra Tatum. Hendes ene ben var fuldstændig krøllet sammen.

- Airbaggen blev udløst, hvilket kastede min fod op i luften og knuste min næse. Jeg kiggede ned på undersiden af min fod, der vendte op mod mig. 

Den amerikanske mor til tre brækkede både næse, ankel, lårben og arm ved sammenstødet med den anden bil. 

Audra Tatums fod vendte den forkerte vej, og hendes lårben var knust.

- Hele min højre side var stort set brækket - kun på grund af min uvidenhed. Jeg er ikke supermand. Jeg kunne ikke fjerne mine fødder i tide, siger Audra Tatum til CBS News.

Hun måtte efterfølgende gennemgå en lang række operationer og flere ugers fysioterapi. Hun kunne først gå igen en måned efter ulykken.

I dag, to år senere, kan Audra Tatum ikke længere arbejde som sygeplejerske, fordi hun ikke kan løfte patienterne på grund af sine skader.

- Jeg kan ikke stå op i mere end fire timer. Efter fire timer er jeg i tårer, fortæller hun.

Audra Tatum har besluttet sig for at dele sin grusomme oplevelse for at advare andre, der ikke tager faren ved at sidde med fødderne på instrumentbrættet alvorligt. Og hun håber, at hendes historie bliver delt vidt og bredt:

- Hvis det kan redde én person fra at opleve det samme og gennemgå det her, så ville det være vidunderligt. 

Audra Tatum har startet en indsamling på nettet. Pengene vil hun bruge til en skilte-kampagne langs amerikanske veje, der skal advare bilister mod at sidde med fødderne oppe i forruden.

Deprimeret mormor havde brug for forandring - få timer senere får familien deres livs chok

112 nyheder

Dagens.dk samler det vigtigste informationer fra politiet og gennemgå dagligt døgnrapporter og bringer dig seneste 112 nyt.