Kvinde købte maleri i genbrugen til 30 kroner: Da hun hørte værdien, tabte hun kæben

01/09/2023 15:13

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Bonhams Skinner
Foto: Bonhams Skinner
Et kunstværk til $4 købt i en genbrugsbutik i New Hampshire for seks år siden kunne lande køberen for hundredtusindvis af dollars, fordi det blev skabt af en amerikansk kunstmester.

Mest læste i dag

I august 2017 gjorde en kvinde opdagelsen i en Savers genbrugsbutik i Manchester, New Hampshire, da hun havde søgt efter rammer, hun kunne reparere og sælge videre.

Hun - uden nogen information om billedet - købte det for $4 og tog det hjem.

Kunstværket viste sig at være en Newell Convers (N.C.) Wyeth kreation, som er sat til at gå på auktion den 19. september med en anslået budpris mellem $150.000 og $250.000, ifølge en notering fra auktionshuset Bonhams Skinner.

Kunstværket var en del af en serie på fire værker skabt til 1939-udgaven af ​​Helen Hunt Jacksons 1884-roman "Ramona", som følger en skotsk-indiansk pige, der bor i det sydlige Californien efter den mexicansk-amerikanske krig.

"Wyeth skildrer behændigt spændingen mellem Ramona og hendes stive og anmassende plejemor, Señora Moreno" i kunstværket, ifølge auktionshuset.

Wyeth, en Massachusetts-født kunstner og illustrator med over 3.000 malerier er kendt "for sin evne til at øge dramaet og karakterudviklingen af ​​ledsagende tekst gennem sit arbejde."

Kun én anden af ​​Wyeths stykker til bogen er blevet fundet, da dette stykke højst sandsynligt var en gave fra bogens forlag til en redaktør eller boet efter forfatteren.

Auktionshuset mener, at rammen med maleriet blev valgt af Wyeth selv som en grundlæggende støbning for at beskytte kanterne og hjørnerne af hans værker, da det rejste med tog fra hans atelier i Chadds Ford, Pennsylvania til forlag i Philadelphia eller New York.

Kvinden, der ønskede at være anonym, fortalte Bonhams Skinner-auktionshuset, at hun "jokede med, at det var et rigtigt maleri." ifølge Boston Globe.

Maleriet hang i kvindens soveværelse i årevis, før det blev flyttet til et skab og først genopdaget i maj, da hun gjorde rent i sit hus.