Kvinde føder for tidligt: Mini-sumobryderen vejede 5,9 kilo

Foto: Shutterstock

Hele 5,9 kilogram vejede Remi Frances Millar, da hun kom til verden fire uger for tidligt. Selvom det ikke er nogen verdensrekord, så er den massive vægt alligevel imponerende for en baby, der er født før tid.

Emma og Daniel Millar vidste godt, at de ventede en baby, der lå på den forkerte side af normalvægten. De havde dog ikke regnet med, at de skulle sige velkommen til en lille sumobryder på i alt 5,9 kilogram.

Den gennemsnitlige fødselsvægt i Danmark er ca. 3,5 kilogram. Derfor er den nyfødte Remi Frances Millars 5,9 kilogram et stykke over gennemsnittet, hvilket også kan se på nedenstående billede. Den største baby i Danmark nogensinde var Majgaard fra Tåstrup. Han blev født på Glostrup Sygehus i 1988 og vejede 6.150 gram

Remi kom til verden via kejsersnit efter 38 uger og to dages graviditet. Så selvom Remi vejer langt mere end gennemsnittet, så er den store dame altså født for tidligt. 

Emma Millar var selv overrasket over datterens størrelse: ”Hun er som en mini sumobryder,” siger hun og griner. ”Jeg forventede at få en stor baby. Efter 35 uger afslørede en ultralydsscanning, at hun vejede omkring 4 kilo. Vi troede ikke, hun ville vokse så meget mere."

Det burde måske ikke overraske parret, at deres nyfødte datter var stor. Deres to-årige datter Willow vejede 5,5 kilogram ved fødslen, så parret har været vant til store babier.

”Willow var også en stor pige,” fortæller Daniel Millar, ”men hun er tynd nu, så det udligner sig selv."

Der er stadig langt op til den tungeste baby i verden. Verdensrekorden tilhører en italiensk dreng, som vejede hele 10 kilogram, da han blev født i 1955

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip