Kvinde med sjælden hudlidelse diagnosticeret med hudkræft 28 gange

Foto: Privat

28-årige Andrea tilbringer hele dagen indendørs bag tonede vinduer. Det gør hun, da hun er nødt til at beskytte sig selv mod solens stråler.

Den 28-årige Andrea Ivonne Monroy lever sit liv med en sjælden lidelse, der hedder 'Xeroderma pigmentosum'.

Til trods for, at hun gør alt, hvad hun kan, for at beskytte sig selv, har den sjældne hudlidelse før til, at hun har udviklet hudkræft 28 gange. Hun har desuden selv fortalt, at det har tvunget hende i overgangsalderen i en alder af 23 år. 

Det skriver Metro.

Læs også

Melder ud: Det er Sofie Lindes skyld

"Det har taget mig lang tid, men jeg har accepteret, hvem jeg er," sagde bloggeren fra Californien i USA til britiske Metro. 

"Jeg har omfavnet min lidelse, og jeg føler ikke længere, at jeg går glip af noget. Min lidelse betyder, at min krop bliver ældre hurtigere, og jeg tror, at det var derfor, at jeg begyndte at få hedeture som 23-årig." 

"Jeg følte mig lettet, da jeg fik diagnosen fire år senere, da det gav mig ro." 

"Jeg har aldrig haft et ønske om at være mor, så det påvirker mig ikke rigtigt," fortalte Andrea.

Foto: Instagram

Hun går normalt kun ud om aftenen og om natten, men er sommetider nødt til at gå ud, fordi hun skal deltage i lægelige aftaler. 

"Jeg kan kun gå ud om aftenen og natten, og jeg skal til enhver tid medbringe en solmåler, for at kontrollere UV-niveauet overalt, jeg går." 

"Jeg går kun ud om dagen, hvis jeg har en lægeaftale, og jeg skal bæer beskyttelsestøj." 

"Selv hvis det er overskyet eller det regner, er jeg nødt til at bære lange ærmer, hatte og ansigtsskærm." 

"Det kan sommetider få mig ned, og jeg har nogle sammenbrud, men jeg ved, at jeg gør det bedste, jeg kan. Og lidelsen er noget, jeg ikke kan kontrollere," sagde hun.

Foto: Instagram

Andrea har gennemgået flere operationer for at fjerne hudkræft, og hendes seneste diagnose var i oktober 2020. 

"Det var ikke første gang, jeg blev diagnosticeret med kræft basalcellekarcinom (hudkræft, red.)," sagde hun. 

"Jeg har også haft melanom og mange præ-kræftceller. Det er hjerteskærende, da jeg gør mit bedste for at beskytte min hud. Jeg har endda tonede vinduer og supertykke gardiner."

"Det er hårdt at have min lidelse, og nogle gange føler jeg, at jeg ikke kan klare det mere, men jeg elsker mit liv og ønsker at være her. Jeg er taknemmelig for, at jeg er her og at jeg lever," sagde hun til Metro.

Læs også

Sænker afgiften: Fra næste fredag får du billigere strøm

 

 

Dagens Gossip