Kvinde vågnede på mirakuløs vis op efter 5 år i koma: Morens dårlige joke var årsagen

Skrevet af Kamille Isaksen

05/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Da moren sagde sin dårlige joke, havde hun aldrig troet, at det ville være det, som fik datteren til at vågne op.

Dagens topnyheder

I hjertet af Michigan, i den lille by Niles, udspillede der sig en begivenhed, der minder os om, at mirakler kan finde sted, selv under de mest usandsynlige omstændigheder. 

Jennifer Flewellen, en 41-årig mor til tre, har givet verden et eksempel på utrolig modstandskraft og kærlighedens kraft. Efter at have været fanget i en næsten femårig koma som følge af en tragisk bilulykke, vågnede Jennifer Flewellen op til verden igen, drevet af sin mors kærlighed og en simpel vittighed.

Det skriver det amerikanske medie People.

Peggy Means, Jennifers mor, stod ved sin datters side gennem disse lange år og fastholdt håbet. Hun talte endda til hende, selv når alt synes håbløst. Det var under et af disse øjeblikke, da Peggy Means fortalte sin datter en joke, at Jennifer pludselig lo. "Da hun vågnede op, skræmte det mig først, fordi hun lo, og hun havde aldrig gjort det," fortæller moren. 

Det kom meget bag på moren, at det netop var hendes dårlige joke, som fik hendes datter til at vågne. 

Jennifer har siden arbejdet hårdt for at genvinde sin tale og mobilitet, en kamp, der har overrasket selv de mest erfarne medicinske fagfolk. "Dette er så sjældent," siger Dr. Ralph Wang, hendes læge ved Mary Free Bed Rehabilitation Hospital i Michigan. "Ikke bare at vågne op, men at gøre fremskridt. Måske 1-2% af patienterne vågner op og gør fremskridt så langt ude."

Jennifer og hendes familie står over for en lang rejse fremad, men med støtte fra hendes mor, børn og det medicinske team, er der håb om, at hun vil fortsætte med at overgå forventningerne. "Hvis hun kan tage et par skridt, fodre sig selv og kommunikere mere, ville det være store sejre," siger Dr. Wang.