Læger opdager 44 år gammelt foster i 84-årig kvinde

Foto: Shutterstock

Den 84-årig kvinde blev i fredags indlagt på hospitalet i byen Naticidada. Hun gennem en længere periode døjet med mavesmerter og svimmelhed.

Lægerne røntgenfotograferede kvinde, og det var her, man gjorde det chokerede fund. I kvindens mave så man pludseligt et forstenet foster, som var på størrelse med et foster i 20. til 28. uge. 

Kvinden har fortalt lægerne, at hun blev gravid for 44 år siden. Under graviditeten fik hun voldsomme smerter, men da der ikke var nogen ordentlig læge i hendes landsby, måtte hun gå til en lokal medicinmand.

LÆS OGSÅ: Gravid kvinde dræbt: Fik barnet skåret ud af maven

Her fik noget medicin, som straks lettede smerterne. Samtidig holdt kvindens mave op med at vokse, og da barnet ikke længere bevægede sig, var hun overbevist om, at hun havde aborteret.

Men det døde foster var altså stadig i kvindens krop, som tilsyneladende accepterede stenbabyen så godt, at hun nu har båret rundt på det i 44 år.

Fostret var ikke synligt på en ultralysskanning, men lægerne var ikke i tvivl, da man så røntgenbillederne.

- Her var det muligt at se ansigtet og knoglerne i arme og ben, ribben og rygrad, fortæller gynækolog Gesneria Saravia fra Porto Nacional-hospitalet, hvor den ældre kvinde nu er indlagt.

Lægerne vil gerne fjerne stenbabyen for at undgå, at kvinden får flere komplikationer, men det er den 84-årige kvinde ikke interesseret i. Hun ønsker at beholde fostret i maven, hvor det har siddet i mere end fire årtier.

Selv om det er sjældent, så sker det, at der bliver fundet stenbabyer i kvinder. I december blev et 40 år gammelt foster fundet i maven på en colombiansk kvinde. 

Nyheder fra København

Nyt netmedie dækker København tæt og bringer dig seneste nyheder og oplevelser i hovedstaden.

 

Dagens Gossip