Læs brevet her: Døende far skriver smukt brev til 5-årig datter

Den lille britiske familie har haft en hård tid. Den i dag fem-årige Kelli fik kort efter fødslen konstateret kræft, men i sit korte liv har hun allerede slået kræften to gange. Hun vil formentligt få tilbagefald, og derfor samler hendes forældre, Tom Attwater og Joely Smith ind til specialistbehandling i USA.

Men nu har Tom Attwater også fået kræft i hjernen. Svulsten breder sig, og lægerne kan ikke hjælpe ham og har givet ham få år at leve i.

Læs også: 9-årig pige skriver bog for at redde syg bror: - Han er min superhelt

- Jeg håber bare, at Kelli og Joely sidder tilbage med gode minder om vores tid sammen, og at de ved, hvor meget jeg elskede dem. Jeg forguder Kelli og vil gøre, hvad der end skal til for at give hende chancen for et lykkeligt, sundt liv, siger Tom Attwater til mirror.co.uk.

Læs også: Sendt fra himlen: Død kvinde giver rørende julegave til sin familie

Han er ikke Kellis biologiske far, men elsker hende, som var hun hans, og Kelli kalder ham far.

Han kan ikke bære tanken om, at han ikke kan hjælpe hende gennem livets udfordringer. Derfor har han forsøgt at give alle de råd, en far giver til sin datter, i et brev. Læs den rørende hilsen her:

Kære Kelli

Jeg er så ked af, at jeg ikke kommer til at se dig vokse op, som jeg så gerne vil. Vær sød ikke at bebrejde folk eller verden for det. Meget her i livet handler simpelthen om held, og jeg er ved at løbe tør for held.

Jeg ville ønske, at jeg havde ordene, der kunne få dig til at få det bedre. Jeg ville ønske, at jeg ikke havde kræft, og at du ikke skulle se mig med smerter så tit, som du gør nu. Jeg ville ønske, at så mange ting var anderledes, men det er de ikke.

De fleste fædre og døtre har årtier til at tale rundt om køkkenbordet, mens de varmer deres hænder kaffekopper, mens far giver gode råd, og deres piger himler med øjnene. Den tid har vi ikke. Jeg kan ikke følge dig på din første skoledag, hente dig efter din første date, holde om dig, når dit hjerte gør ondt, eller juble, når du bliver student.

Men mens din gamle far stadig er her, tænkte jeg, at jeg ville give dig nogle råd om livet på én gang. Jeg håber, at det giver dig lidt trøst. Jeg håber, at din kræft aldrig vender tilbage, så dit liv bliver langt, fuldendt og lykkeligt.

Skole

Alle vil sige, at det er vigtigt at arbejde hårdt i skolen. Forhåbentligt vil du gøre dit bedste. Jeg klarede mig fint i skolen, men hjalp det mig i livet? Ikke rigtigt. Skolearbejde ER vigtigt, men sørg for, at du også har det sjovt.

Drenge

Lige nu skelner du ikke stort mellem piger og drenge og ser alle børn som venner. Det er typisk for dit søde væsen. Men Kel, det vil ændre sig, når du bliver ældre. Måske ser du dem som stinkende, irriterende klassekammerater om et par år. Men formentlig i de større klasser vil du opdage, at de kan være ret søde.

Du kommer til at have kærester, når du bliver ældre - MEGET ældre forhåbentligt! - og jeg vil ikke være der til at give dem tredjegradsforhøret om deres intentioner. Så her er nogle råd fra din gamle far. Det er svært at beskrive, hvordan det føles at være virkelig forelsket. Du kan måske huske at have set mig og din mor grine sammen og nusse på sofaen, og når hjerterne og blomsterne falmer, er det sådan, kærlighed ser ud. Hav det sjovt, når du skal finde det.

Vælg altid drenge med gentleman-værdier, manerer og respekt. Forestil dig dem drikke te og tale med vores familie rundt om vores bord, og hvis han tror, at de vil passe ind, har du fundet en god, ung mand.

Desværre bliver dit hjerte knust en dag. Det gør fandens ondt og vil føles som verdens undergang. Men du kommer over det. Og selv hvis en romance ikke går, så prøv at være venlig. Drenge har også følelser. Til sidst, hvis du har en særlig drengeven, der altid er der for dig, når kærester kommer og går, så tag ham ikke for givet. Overse ham ikke. Han er måske virkelig glad for dig.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Ægteskab

Jeg har tit drømt om din bryllupsdag og forestillet mig at få tårer i øjnene, når jeg fulgte dig ned ad kirkegulvet for at give dig bort. Det kommer jeg ikke til at gøre. Undskyld skat. Men jeg vil se dig over skulderen den dag, stolt og lykkelig over, at du har fundet en ganske særlig til at elske dig og passe på dig.

Gad vide, om du vil spille den, du kalder familiesangen (som i virkeligheden er I’ll be there af Jackson 5). Den betød så meget for mig og min bror og søster, da vi voksede op, og jeg ved, at den også betyder meget for dig. Jeg vil være der på din bryllupsdag i ånden.

Mor

Du og din mor vil skændes fra tid til anden, især når du bliver teenager. Vær sød at huske, at hun forguder dig og ønsker det bedste for dig. Giv mor et knus, når hun er ked af det, og hjælp hinanden med at komme igennem enhver forfærdelig tid, når jeg er væk. Når du bliver teenager, tror du måske, at dine venner har ret, og din mor tager fejl. Men hun bliver nødt til at træffe svære beslutninger for dig, og, mere end hvilken som helst af dine venner, har hun dit velvære for øje. Behandl hende godt.

Familie

Intet er mere vigtigt end familien og de værdier, de giver os. Intet.

Venner

Behandl folk, som de behandler dig. Vær sød ved enhver, der hjælper dig, altid. Mobning er forfærdeligt - bliv aldrig en mobber.

Jul og fødselsdage

På jeres første jul uden mig, ville jeg blive glad, hvis du og mor tænder et lys og husker mig i et par minutter. Det ville være fedt, hvis I lavede abedansen sammen. At hoppe rundt og ryste vores bagdele fik os altid til at grine. Det vil få mig til at smile deroppe. Jeg vil også blive glad, hvis I besøger mine forældre anden juledag. De vil også sørge.

Jeg har givet Nanny Sue gaver til alle dine fødselsdage. Jeg ville ønske, at jeg kunne være der til at se dig åbne dem. Jeg håber, at du vil kunne lide det hele, da det er svært at forestille sig dig som 10, 15, 20 år gammel. Gad vide, om du stadig vil kunne lide One Direction. Gad vide, om de stadig vil få dig til at danse rundt i stuen.

Karriere

Du var to, da du fortalte mig, at du ville være en prinsesse-astronaut, så du kunne have fine kjoler på og finde nye planeter. Nu har du måske indset, at det ikke kan lade sig gøre. Men der er så mange ting, der er mulige for dig, skat. Gør det, der gør dig glad, og som du nyder. Hvis du gør det, bliver livet pludselig meget, meget nemmere.

Du bliver måske nødt til at starte på nogle forskellige karriere for at finde en, du nyder, men sådan er det. Et liv, en chance.

Manerer

Husk altid at sige "bede om" og “tak”. Grunden til, at mor og jeg øver gode manerer med dig, er, at de vil hjælpe dig livet igennem. Vær altid høflig, især mod ældre. Put aldrig en kniv i munden. Husk at skrive takkekort for gaver, da det altid er godt at opføre sig yndefuldt og taknemmeligt (bemærk venligst, at bæ-vittigheder kun er sjove, når du er fem, din frække pige!)

Lær at køre bil

De fleste fædre lærer deres døtre at køre bil og bliver uvenner undervejs. Sørg for at lære at køre bil, så hurtigt du kan - det åbner verden op for dig. Og sørg for, at det ikke er mor, der lærer dig at køre bil (det er bare for sjov, Joely).

Rejs udenlands

Det er en kliche at sige, at rejser udvider dit perspektiv, men det er sandt. Se så meget af verden, som du kan. Men aldrig på en motorcykel (det er for farligt)

Vær lykkelig

Du griner aldrig 50 procent: Du griner altid 100 procent. Dit grin overtager hele din krop og er meget smittende. Jeg håber aldrig, at du mister det. Det giver ikke mening at sige til dig, at du ikke skal være ked af det, når jeg går bort. Det ved jeg, at du vil være, prinsesse. Og jeg ville ønske, at jeg kunne være der til at holde om dig og nusse dig, til du smiler igen. Husker du æseldyrs-bamsen, jeg købte til dig i en genbrugsbutik? Du sagde, at du ville passe på ham og kramme ham, når du savner mig. Det er en rigtig god ide. Du kan føle dig trist og bruge det som en drivkræft i livet. Eller du kan bare være trist. Du ved, hvilken mulighed, jeg håber, du vælger.

Vær velgørende

Giv til velgørenhed. Velgørenhedsorganisationer har været gode ved dig og mig. Du vil sikkert altid huske vores tur til Disneyland. Men jeg glemmer aldrig, de ofre, folk gjorde for at betale for din behandling, hvis kræften nogensinde kommer tilbage. Ældre personer sendte deres bønner og 10 pund-sedler, selvom de ikke havde råd. Hoveder blev barberet, mil blevet løbet, tusinder blev rejst. Alt for dig. Det er vigtigt at betale tilbage. Gode gerninger løfter sjælen. Glem aldrig, at der er mennesker, der har det værre end dig, som du kan hjælpe.

Husk dit livsmotto

Bliv ved med at prøve. Du kan måske huske, at jeg lærte dig at sige “kun tabere giver op”. Jeg har fejlet et antal gange i mit liv, men jeg gav aldrig op. Kelli, giv aldrig op.

Tro på dig selv

I løbet af livet vil mange mennesker sige til dig, at der er ting, du ikke kan gøre. Du bestemmer. Kan du? Vil du? Store udfordringer involverer risici, så træf kloge beslutninger. De, der sagde til mig, at jeg ikke kunne gøre bestemte ting, ønskede ikke, at jeg gjorde det. Hvis du ønsker noget, at det næsten altid muligt, så gør dit bedste. Jeg er sikker på, at du kan opnå fandens meget!

Jeg ved, at du vil gøre mig stolt og gøre noget stort i mit minde. Jeg ved, at du kan gøre det - så lad os starte nu.

Og til sidst… Tak fordi du er dig, Kelli. Tak for at give mig alle tiders største kompliment ved at kalde mig far. At have dig som datter er den største ære i mit liv. Tak for at lære mig mere om kærlighed og lykke end nogen anden person.

Nyd livet. Hast dig ikke igennem det. Jeg vil vente på dig.

Al min kærlighed for evigt til dig, prinsesse, og mor.

Far

 

Dagens Gossip