Læger troede den 16-årige pige var gravid: Undersøgelser viste noget som ingen havde forventet

Skrevet af Nicolai Steinicke

05/12/2023
Foto: Privat
Foto: Privat
Bethany Lane, en 16-årig pige, opdagede, at hendes mave var vokset uden at kunne forstå hvorfor.

Mest læste i dag

Hun tænkte ikke så meget over det i starten, men det blev ved med at vokse og blive større og større. Hun havde også mange smerter.

Hun havde udskudt at gå til lægen, men nu kunne hun ikke vente længere. Da lægen så hende, troede han først, at hun var omkring seks måneder henne.

Efter at lægen havde undersøgt hende grundigt, viste det sig, at hun ikke er gravid, men hun har en cyste på den ene æggestok. Den var hele 33 cm i diameter. Cysten pressede flere af Bethanys organer, hvorfor hun havde smerter.

Heldigvis gik hun til lægen, men det var kun okay. Cysten havde presset så hårdt mod den ene nyre, at den var holdt op med at virke, hvis cysten var sprængt er det ikke sikkert, at hun ville have overlevet.

- Det begyndte virkelig at gøre ondt, som om nogen stak mig i venstre side.

- Den blev så stor, at den begyndte at trykke på røret mellem nyrerne og blæren, så en af ​​mine nyrer begyndte at svigte. Og hvis den var sprunget, kunne jeg være død, siger Bethany.

Ved hjælp af laparoskopisk kirurgi lykkedes det lægerne at tømme cysten, efter operationen var Bethany 13 kilo lettere.

"Jeg er så taknemmelig. Hospitaler bliver ofte kritiseret, men jeg kan ikke takke dem nok,« siger Bethany til Gazette Live.

Foto: Privat