Lena afslører "Facebook-tricket": Sådan tabte hun sig 12 kilo

Foto: Privat

Lena tabte sig imponerende 12 kilo takket være "Facebook-tricket"

Mange vil forsøge at gøre brug af  flere forskellige slankekure og metoder i jagten på at smide overflødige kilo, heruncer LCHF, GI-metoden, Keto, eller blot at lægge sine kostvaner helt om.

Men ifølge et studie, der er foretaget af Universitetet i Halmstad, vil de, der løbende laver opslag om sit vægttab på Faceboob, i gennemsnit tabe sig 20 procent mere.

Det skriver Aftonbladet. 

Læs også

Kvinde ledte efter sugardaddy på datingside: Fik et chok, da hun så en særlig profil

Studiet, hvori man havde 400 deltagere, strak sig over tre måneder, og det gik ud på at få halvdelen til at skrive opdateringer på Facebook om deres vægttabsrejse, mens den anden halvdel slet ikke skrev opdateringer. 

"Det samlede resultat er, at de, der poster deres vægt på Facebook, taber sig mere end de, der ikke gør det. For hele gruppen blev det 20 procent. De er også mere tilfredse med deres vægttab end andre," siger Ulf Aagerup ifølge svenske Expressen.

Dette bliver bakket op af Lena, der var en af deltagerne i forsøget, som kunne fortælle, at det rent faktisk passer. 

Hun fortæller først, hvordan hun endte med at blive en del af studiet: 

"Jeg så, at Universitetet i Halmstad søgte deltagere til et vægttabsstudie, der skulle undersøge de sociale mediers påvirkning på vægttab. Jeg havde allerede besluttet mig for at tabe mig af hensyn til mit helbred. Jeg tilmeldte mig og blev udvalgt til den gruppe, der skulle opdatere sin vægt én gang om ugen på Facebook, og under reksen svare spørgsmål fra forskeren om min oplevelse. Redskabet var en app på telefonen fra et velkendt vægttabsfirma, Vægtvogterne," fortæller hun.

Foto: Privat

Hun lagde ud med at tage billedet, som skulle blive hendes førbillede, i juli 2018.

Da hun så førbilledet, blev hun meget tilfreds med resultatet, et resultat, som hendes venner var med til at hjælpe hende med at opnå. 

"Jeg er overbevist om, at mine FB-venners likes og opmuntring hjalp mig med at tabe mig 12 kilo i de tre måneder, studiet varede. Studiet blev afsluttet i december, og jeg holder min vægt, selvom jeg ikke følger Vægtvogternes program. Mit hjerte, mine knæ og resten af min krop har det meget bedre!

Efterbilledet er taget juli 2019.

Foto: Privat

Læs også

Kvinde med overraskende trick: Sådan laver du pasta uden at koge det