Lesbiske Silje rejste sig og gik under dåb af sit gudbarn: ‘Sagde præsten virkelig det?’

- Han gik langt over min grænse for, hvad der er okay under en dåb, forklarer den 27-årige kvinde.

Det skulle have været en stor festdag for hele familien, men dåben i kirken endte med at gøre 27-årige Silje Louise Foldnes så sur og rasende, at hun rejste sig og udvandrede i protest.

Den norske kvinde var i slutningen af august måned mødt op i kirken på øen Sotra, hvor hun skulle stå fadder til en barnedåb.

Den lesbiske kvinde og hele hendes familie var mødt op til gudstjenesten, hvor præsten brugte sin prædiken på at tale om ægteskab og den kristne tro.

Prædiken tog sit udgangspunkt i den del af Johannesevangeliet, hvor man kan læse Guds bud om, at ”I skal elske hinanden, ligesom jeg har elsket jer.”

Sognepræsten Helge Unneland sagde i prædiken, at menighedsrådet går ind for vielser af homoseksuelle, men at præsten selv er af den opfattelse, at mand og kvinde var skabt til at være sammen.

- Jeg opfordrer jer til at holde fast i Jesu bud om kærligheden, forklarede præsten fra sin prædikestolen.

Silje Louise Foldnes, der lever i et forhold med en kvinde, var ikke imponeret af budskabet fra præsten.

- Han stod på prædikestolen og sagde, at det var lovligt for bøsser og lesbiske at gifte sig i kirken. Han sagde, at det var synd. Han gav udtryk for, at han var meget imod det, siger den 27-årige kvinde til Dagbladet.

Hun fortsætter:

Læs også

28-årige Lotte er uhelbredelig syg: Hun vil nå at få sin store drøm opfyldt, inden det er for sent

- Det var ret ubehageligt. Jeg var ikke mødt op til dåben for at føle mig dømt, forbi jeg er lesbisk, siger Silje Louise Foldnes.

Hun rejste sig og forlod kirken, da præsten var færdig med sin prædiken.

- Jeg ønskede at rejse mig og gå i protest. Jeg tænkte: 'Hvad! Sagde han virkelig det?' forklarer hun.

- Han gik langt over min grænse for, hvad der er okay under en dåb, siger Silje Louise Foldnes.

Præsten er kommet med følgende udtalese om sagen:

- Jeg ser det som min pligt at videreføre kirkens traditionelle syn på sagen, forklarer til Helge Unneland til avisen Vestnytt.

Biskop Halvor Nordhaug forklarer til Dagbladet, at man som præst har frihed til at fremsætte sine synspunkter i undervisning og prædikener.

- Enhver, der går i kirke, risikerer at hører noget, der kan virke stødende. Man tager en chance, når man går i kirke, forklarer biskoppen.

 

Dagens Gossip