Mand mistede livet i en trafikulykke: Familien sagsøger Google for hans død

21/09/2023 09:33

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Manden prøvede at køre over en kollapset bro.

Mest læste i dag

Mand og far til to Philip Paxson døde i september 2022 efter at have forsøgt at køre over en beskadiget bro i Hickory, North Carolina på vej hjem fra sin datters niende fødselsdagsfest.

Paxsons familie sagsøger nu Google for hans død og hævder, at virksomhedens Maps-app ikke viste, at broen var faldet ni år tidligere.

Sagen blev indgivet ved en civil domstol i Wake County tirsdag (19. september). Familien siger, at Google undlod at opdatere sine kort, hvilket i sidste ende førte til Paxsons alt for tidlige død.

Han besluttede at bruge Google Maps på vej hjem, fordi han kørte i et kvarter, han ikke var bekendt med, ifølge familiens retssag. Det skriver Unilad.

Hans kone havde tidligere kørt sine to døtre hjem, mens han blev tilbage for at hjælpe med at rydde op efter fødselsdagsfesten.

"Uvant med lokale veje, stolede han på Google Maps og forventede, at det sikkert ville lede ham hjem til hans kone og døtre," sagde familiens advokater i en erklæring, hvor de annoncerede retssagen.

"Tragisk nok, mens han kørte forsigtigt i mørke og regn, fulgte han intetanende Googles forældede anvisninger til, hvad hans familie senere erfarede i næsten et årti, blev kaldt 'Bridge to Nowhere', og styrtede ind i Snow Creek, hvor han druknede."

Lokale beboere havde gentagne gange kontaktet Google for at få opdateret deres onlinekort, efter broen kollapsede i 2013, hævder retssagen.

Barrierer, der normalt var placeret på tværs af broindgangen, var ingen steder at finde på grund af hærværk, ifølge Charlotte Observer.

Retssagen indgivet af Paxsons familie sagsøger også tre lokale virksomheder, idet de hævder, at de havde pligt til at vedligeholde broen.

I en erklæring sagde Alicia Paxson, Philips kone: "Vores piger spørger, hvordan og hvorfor deres far døde, og jeg mangler ord, de kan forstå, fordi jeg som voksen stadig ikke kan forstå, hvordan de ansvarlige for GPS-anvisningerne og broen kunne have handlet med så lidt omtanke for menneskeliv."

En talsmand for Google udgav en erklæring via AP News, der lyder: "Vi har den dybeste sympati for Paxson-familien.

"Vores mål er at give nøjagtige ruteoplysninger i Maps, og vi gennemgår denne retssag."