Mand tog sin bil på værksted: Så fik han en regning på 310.000 kroner for parkering

22/09/2023 10:08

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et autoværksted har i næsten seks år nægtet at returnere en bil, før kunden betaler gebyr for parkering. Summen er nu nået op på 311.000 kroner.

Mest læste i dag

- De har simpelthen beslaglagt min bil, siger bilejeren til Motor.

Det var i efteråret 2017, at han bad et autolakeringsværksted på Romerike om at male en Mercedes-Benz. Efter arbejdet var udført, var bilejeren ikke tilfreds med arbejdet, og han klagede.

Ejeren af ​​malerværkstedet kom herefter til det sted, hvor bilen stod, for at rette noget af arbejdet. Han fik bilnøglerne udleveret, men uden at have aftalt med bilejeren tog han den med tilbage til malerværkstedet. Det skete imod bilejerens ønske og uden hans vidende.

Parterne var efterfølgende uenige om betalingen, men i foråret 2020 vandt værkstedet i Forligsrådet, og kunden betalte for arbejdet. De nægtede stadig at udlevere bilen, indtil ejeren betalte 438 NOK om dagen for opbevaring af bilen.

I august mødtes parterne i Romerike og Glåmdal byret. Kravet var så steget til 479.000 kroner for de dage, bilen har stået på værkstedet.

- Jeg har tidligere lejet parkeringspladsen ud, hvor bilen står til 10.000 kroner om måneden. Jeg har derfor mistet 10.000 kr hver måned. Derfor vil jeg have ejeren til at betale, siger ejeren til Motor.

I retten vandt bilejeren. Karosseriværkstedet blev pålagt at returnere Mercedesen i den aftalte stand og samtidig betale ejerens sagsomkostninger på 112.000 kroner.