Michelin-restaurant smider to kvindelige gæster med tørklæde ud: 'Alle terrorister er muslimer'

En kendt, fransk restaurant, som er blevet med i årets Michelin-guide, er anklaget for at have nægtet to muslimske kvinder adgang til restauranten.

Video af episoden er blevet lagt online og har cirkuleret bredt i Frankrig. Her lader det til, at kvinderne bliver nægtet adgang til Le Cenacle i Tremblay-en-France, skriver The Independent

En mand, der angiveligt er restaurantens kok, siger i videoen, at “alle terrorister er muslimer, og alle muslimer er terrorister”.

- De dræbte for nylig en præst. Dette er et sekulært land, og jeg har ret til min holdning. Jeg ønsker ikke folk som jer her. Slut, siger manden i videoen.

Kvinderne ser synligt chokerede ud over meldingen og siger til manden, at de ikke ønsker at få serveret mad af en racist. Til slut beder manden dem om at gå, hvilket kvinderne gør.

Ifølge avisen Le Parisien er kokken blevet afhørt af politiet. Han er mistænkt for racistisk diskrimination. Han har siden undskyldt i lokale medier.

- Jeg talte over mig, og jeg undskylder. Jeg har en ven, som døde på Bataclan (det spillested, der blev angrebet af terrorister i november, red.) og fik blandet det hele sammen. Jeg mener ikke de ting, jeg sagde. Mine kommentarer reflekterer ikke mine holdninger, siger kokken.

Læs også: Frankrig: Nu forbydes muslimsk burkini

I weekenden samlede en gruppe af lokale muslimer sig foran restauranten og krævede en undskyldning for episoden. Nogle har opfordret til boykot af restauranten.

Spændingerne i Frankrig er eskaleret efter en række angreb fra terrorister, og de seneste uger har debatten om den såkaldte “burkini” også kørt for fuld skrue. 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip