Migranter der begår voldtægt, skal have ophævet deres statsborgerskab

Foto: Shutterstock.com

Grundet en voldtægtssag foreslår indenrigsministeren, at migranter der begår grove seksuelle overgreb skal have fjernet deres statsborgerskab.

Det sker efter, at en blot 10-årig pige blev voldtaget af hele syv migranter i Finland. Den finske præsident kalder det for ”chokerende umenneskelighed” mens den finske indenrigsminister mener, at migranter der begår seksuelle overgreb, skal have deres statsborgerskab ophævet.

I senere tid har man haft mange voldtægtssager fremme i de finske medier, hvor gruppevoldtægten af den 10-årige var den klart værste. De mistænkte mænd var alle udlændinge mellem 20 og 30 år, og der har desværre været en kobling mellem antallet af voldtægter i Finland og det øget antal af migranter, der er kommet til landet.

”Når nogen kommer fra en anden kultur, vil der være et kulturelt sammenstød.  Allerede tidligt så vi en stigning i seksuelle overgreb,” fortæller politiansvarlig i Uleåborg, Milla Kynkäänniemi ifølge det svenske medie Samnytt.se.

Alene i Uleåborg kommune arbejder politiet i øjeblikket på tre voldtægtssager af piger mellem 10-14 år. Politiet har i alt ti mistænke, og samtlige af disse er asylansøgere.

Debatten raser: Seksuelle overgreb skal medføre udvisning

De mange sager om seksuelle overgreb har medført en stor debat i landet, hvor det ikke blot er befolkningen der ytre sig. Både politi og politikere deltager i debatten, hvor de vil have gjort has med det voksende problem.

I det finske parlament vender de i øjeblikket et forslag, hvor statsborgerskabet for migranter kan ophæves, hvis de begår terrorisme og landsforræderi, men den finske indenrigsminister Kai Mykkänen vil gerne have, at man også tilføjer seksuelle overgreb til den sidste.

”Udlændinge skal forstå, at hvis de begår seksuelle overgreb, så bliver de udvist,” fortæller Mykkänen.

Også den finske præsident Sauli Niinistö har været ude i hårde vendinger omkring voldtægtsmændene, og han appellerer til, at Finland bør være hårde mod voldtægtsmænd, så de finske borgere kan leve i et trygt land.

”Vi må vise styrke for, at vi kan bekæmpe ondskaben,” siger den finske præsident.

I november blev der fældet dom over fem udlændinge, der havde voldtaget en 19-årig finsk pige i Seinäjoki. Pigen fik det så dårligt efter sin voldtægt, at hun valgte at tage sit eget liv.

Hos den finske udlændingestyrelse håber man, at en ny lov om udvisning ved seksuelle overgreb, kan være med til at forebygge de voldtægter, som landet har været ramt af i den seneste tid.

”Hårdere straf som eksempelvis udvisning, kan have en forebyggende effekt,” lyder det fra Pekka Nuutinen, der er chef for den finske udlændingestyrelse.

Læs også

Europæisk land vil forbyde Islam

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip