Modig mor genforenet med sin baby, efter hun tabte 9 liter blod

Laura Nygaard

466 uger siden

|

09/08/2015
Heather Fischer, der er mor til fem, og hendes yngste datter, Jasmine, har det begge godt. Men for ganske få uger siden var situationen en helt anden, da Jasmine blev født ti uger for tidligt.

Dagens topnyheder

- Vi vidste, at der ville være en høj risiko forbundet med fødslen, fordi jeg har arvæv fra et tidligere kejsersnit, og lægerne vurderede, at det kunne ende i et blodtab, fortæller Heather Fischer til Mirror.

Men ingen havde forudset, hvor galt det alligevel ville gå.

Læs også: Kvinde dør i 11 minutter under fødsel - da hun vågner aner hun ikke, at hun har været gravid

Ti uger inden hun var sat til at føde, blev den 36-årige mor til fem kørt på hospitalet med plukveer og fik et drop, der skulle stande veerne. Men selvom de forsvandt, var der ingen tvivl om, at Jasmine skulle fødes nu.

- Det sidste, jeg husker er, at lægerne gav mig en epidoralblokade, og jeg lå på ryggen, da de tog Jasmine ud og viste hende til mig, siger Heather Fischer.

Derefter blev alt sort.

For under fødslen gik det gamle ar fra et tidligere kejsersnit pludselig op, og indtil lægerne nåede at stoppe blødningen, strømmede ni liter blod ud af hendes krop - dobbelt så meget, som der normalt er i et menneske.

Imens kunne hendes mand Dean Fischer kun se til, mens jordmødrene hastede frem og tilbage mellem operationsstuen og blodbanken for at holde hans kone i live. De måtte endda bruge en særlig maskine, der kunne filtrere hendes eget tabte blod, så det kunne blive sendte tilbage i kroppen

Samtidig blev Dean Fischer bedt om at samle hele familien til et sidste farvel.

Læs også: Barnets far glemmer aldrig, det han så, da jordemoderen løftede babyen

Men det blev ikke nødvendigt. For takket være en dygtig medarbejderstab på Kettering General Hospital har både mor og datter det godt i dag.

Og seks dage efter den dramatiske fire timer lange operation fik Heather Fischer endelig lov at holde sin lille datter.

Fødselslæge og gynækolog Sunil Doshi stod for at få barnet sikkert til verden, og hun fortæller, at i løbet af sine 11 år på hospitalet har hun aldrig oplevet et mere ekstremt blodtab.

Hun oplyser i øvrigt, at Heather Fischers situation, hvor graviditeten havde sat sig på det gamle operationsar, er meget sjælden, og at hun er heldig at være i live.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: