Monica Lewinsky taler ud om Clinton-affæren

I 1998 gik Monica Lewinsky fra at være et ganske ukendt ansigt til at blive verdensberømt for at have haft en affære med præsident Bill Clinton. Forholdet skulle have stået på siden 1995, hvor Lewinsky var en 22-årig praktikant, og indtil 1997. Hun forklarede senere, at de to havde i alt ni seksuelle oplevelser sammen, dog ikke fuldbyrdet samleje.

I bladet Vanity Fair, der udkommer 8. maj, fortæller hun i et stort interview om affæren, som den dag i dag har konsekvenser for hendes liv. Blandt andet havde hun problemer med at få et job, og havde i perioder tanker om at begå selvmord.

Læs også: Stor diller er skidt for forholdet - får kvinder til at være utro

Grunden til, at hun taler ud nu, er, at en tragisk sag fra 2010, hvor 18-årige Tyler Clementi begik selvmord, efter han var blevet filmet, mens han kyssede en anden mand. Den offentlige ydmygelse kunne Monica Lewinsky, og ikke mindst hendes mor, kende.

- Hun genoplevede 1998, hvor hun ikke ville slippe mig af syne. Hun genoplevede de uger, hvor hun blev ved min seng nat efter nat, fordi jeg også var selvmordstruet. Skammen, forhånelsen og frygten, der var blevet kastet efter hendes datter, gjorde hende bange for, at jeg ville tage mit eget liv - en frygt for at jeg bogstaveligt talt ville blive ydmyget til døde, fortæller den i dag 40 år gamle Monica Lewinsky.

I årevis havde hun svært ved at få et job.

- På grund af det, som arbejdsgiverne så taktfuldt kaldte "min historie". Jeg var aldrig helt rigtig til et job. I nogle tilfælde var jeg den rigtige af de helt forkerte grunde. Som i "selvfølgelig kræver jobbet, at du deltager i vores events." Og selvfølgelig var dette events, hvor der ville være presse, fortæler hun.

Læs også: Sexolog: Et blowjob er altså ikke SÅ vigtigt!

Hun slår dog fast, at forholdet til Clinton var helt og aldeles ligeværdigt - han misbrugte ikke sin magt for sex.

- Et "overgreb" skete først efter, da jeg blev gjort til syndebuk for at beskytte hans magtfulde position, fortæller Monica Lewinsky.

Hun har i årenes løb takket nej til tilbud på op til 10 millioner dollars - 53,5 millioner kroner - for at fortælle de slibrige detaljer.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med