Mor opfinder gå-sele: Handicappede børn tager deres første skridt

Israeleren Debby Elnatan er kvinden bag en gå-sele, der vækker håb hos mange handicappede børn, der drømmer om at løbe rundt og lege. I går blev selen lanceret på verdensmarkedet. Det skriver dailymail.com.

Ideen til gå-selen, som har fået navnet "Upsee" opstod, da Debby Elnatan, der til daglig er musikterapeut, ville hjælpe sin søn, Rotem, der er spastisk lammet og aldrig har prøvet at gå. Derfor designede hun en støtte-sele, der skulle gøre det muligt for sønnen at stå op ved at spænde selen fast til sig selv. Og det førte til en gå-sele, der gjorde sønnen i stand til at gå med sin mors hjælp.

LÆS OGSÅ: Video: Folk ignorerer lille pige, der er blevet væk

- Da min søn var to år gammel, fik jeg at vide af læger, at han ikke vidste, hvad hans ben var for noget og derfor ikke var bevidst om dem, forklarer Debby Elnatan til dailymail.com og tilføjer:

- Det var en utrolig svær ting for en mor at høre. Jeg begyndte at gå med ham hver dag, dette var en meget anstrengende opgave for os begge. Ud af min smerte og desperation kom idéen til Upsee, og jeg er meget glad for at se, at det kom til at bære frugt.

Efter flere vellykkede forsøg med familier i Storbritannien, USA og Canada blev Upsee lanceret i går. Debby Elnatan har udvalgt det nordirske firma Leckey til at forvandle hendes opfindelse til et rigtigt produkt, og Upsee kan købes over hele verden.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

En af de irske familier, der allerede har haft glæde af selen, er Maura McCrystal, som er mor til en fem-årig dreng, der sidder i kørestol.

- Sidste søndag var en særlig dag for os som en familie, da det var første gang, vores søn var i stand til at spille fodbold i haven med sin far, bror og vores hund. At se vores søn lege ligesom andre fem-årige rørte mig dybt. Ham og hans bror nød det virkelig, fortæller en rørt Maura McCrystal til dailymail.com.

Se video om gå-selen:

 

Dagens Gossip