Moren var træt af sin respektløse 13-årige søn: Nu har hendes brev taget nettet med storm

Foto: Shutterstock.com

De fleste, der er eller har været forældre til et barn i teenageårene, kan skrive under på, at det er en alder, hvor de tester grænser af.

Unge i teenageårene begynder at stille spørgsmålstegn ved 'nødvendigheden' af mor og far. Det får dem ofte til at proklamere, at de sagtens kan klare sig uden deres hjælp.

Læs også

Bankdirektør brugte millionbeløb på stripklub: Nu risikerer han 6 års fængsel

Sådan var det også hjemme hos 13-årige Aaron. Den unge dreng havde oprettet en populær YouTube-kanal, hvorfra han formåede at få udbetalt en fin pose penge.

Aaron var overbevist om, at det også skulle være hans levebrød i fremtiden. Derfor havde han indstillet sig på, at det hverken var nødvendigt med uddannelse eller skolegang.

Aaron holdt op med at lave lektier og ønskede ikke at lytte til sin mors alvorsord. En dag fik hans mor dog nok, og skrev derfor et brev til sin søn, der siden har fundet vej til de sociale medier, hvor det er blevet hyldet.

Brevet kan du se herunder:

"Kære Aaron,

Nu er det sådan, at du åbenbart har glemt, at du ikke er ældre end 13 år. Du har åbenbart glemt, at jeg er din mor, og du mener, at jeg ikke behøver at lære dig noget mere. Du er færdig med at lære. Du har også proklameret, at du nu tjener penge på egen hånd, og derfor burde det ikke være et problem for dig at betale mig tilbage for alt, hvad jeg har købt til dig gennem dit liv.

Nu hvor du ikke skal lave dine lektier eller prioritere skolen mere, fordi du skal 'arbejde' hjemmefra, er det på tide, at du betaler din del af udgifterne her i huset.

Jeg har lavet et overslag til dig.

  • Husleje: 4.000 kroner

  • Strøm: 1.000 kroner

  • Internet: 200 kroner

  • Mad: 1.300 kroner

Udover de økonomiske krav, vil jeg gerne også gerne have, at du går ud med skraldet mandag, onsdag og fredag. På disse dage skal du også vaske og støvsuge.

Hver uge skal du i bad, lave din egen mad og rydde op i alt, hvad du roder i. Hvis du ikke udfører dine huslige pligter, kræver jeg et gebyr på 250 kr. for hver dag, hvor jeg skal gøre disse ting for dig.

Men hvis du vælger at være mit barn igen, frem for min bofælle, så kan vi sætte os ned for at revurdere denne aftale.

Hilsen din mor."

Brevet fra Aarons mor spredte sig hurtigt på Facebook, hvor det er blevet delt mere end 160.000 gange. Der er tilsyneladende rigtig mange, der er enige med hende. Andre mener, at hun ikke bør hænge sin søn ud offentligt på den måde.

Blev en succes

Ifølge lokalavisen Wibw udtaler Aarons mor, at hun mener, at hvis teenagere ønsker at blive behandlet som voksne, så skal de også opføre sig som og udføre de pligter, der følger med voksenrollen.

Hun fortæller, at hun var nødt til at gøre noget, da hun ikke længere kunne få sin søn til at lave lektier eller huslige pligter. Desuden svarede han igen med grove ord, da hun forsøgte at få ham til at udføre sine pligter.

Hun fjernede derfor alle hans ting fra værelset, og listen over gøremål skulle klares, før han fik dem tilbage.

"Jeg fjernede computeren og fjernsynet. Så skrev jeg brevet og listen for at få min pointe igennem. For det første er han mit barn, og må ikke tale til mig, som han gør. For det andet behandlede han mig mere som en bofælle end en mor," siger hun til avisen.

Og det viste sig, at hendes plan virkede. Først var Aaron rasende, men efter et stykke tid begyndte han at beklage sig over sin nye situation og tilværelse.

"Jeg er ked af det, mor. Jeg har opført mig dårligt og tog fejl. Hvad kan jeg gøre for at få mine ting tilbage," sagde han ifølge hans mor.

Aaron begyndte at udføre de opgaver, der stod på hans liste. Og lidt efter lidt fik han alle sine ting tilbage, herunder også internetadgang.

Og nu kommer Aarons mor med et råd til andre problemer, der kæmper med det samme problem, som hun havde:

Læs også

31-årig mand nægter at modtage covid-19-vaccine: Men nu bliver han nægtet hjertetransplantation

"Vær ikke bange for at være kreative. Tænk ud af boksen. Sådan er det lykkedes mig med min søn," siger hun.

 

Dagens Gossip