Muslimske forældre nægter at vaccinere deres børn: Det er ikke halal

Foto: Shutterstock.com

Et muslimsk råd har valgt at forbyde en influenza-vaccine for muslimske børn, da den indeholde gelatine, der stammer fra grise. De kræver en halal-udgave af vaccinen, hvis de skal give den til deres børn.

I 2019 har et af de mest omtalte emner været vaccination, da det i flere byer verden over er påkrævet, at forældre skal lade deres børn vaccinere, hvis de vil gå i en offentlig institution.

Det er dog ikke alle vaccinationer, som er påkrævede, før man kan sende sine børn i skole. En af dem det blandt ikke kræver at lade sine børn vaccinere for, er influenza-vaccinen kaldet Fluenz Tetra.

Læs også

Muslimsk mor kræver Aldi-sovs testet: Det smager af bacon

I England har regeringen dog valgt, at denne type vaccine skal være gratis for børn på landets skoler, og langt de fleste forældre vælger at tage imod den. Der er dog en gruppe af forældre, der ikke ønsker at lade sine børn få vaccinen, og det er de muslimske forældre. Det skriver mediet The Sun.

Det muslimske råd i Storbritannien har nemlig besluttet, at vaccinen er forbudt ifølge Islam, og det skyldes, at vaccinen indeholder gelatine, der stammer fra grise, som ifølge Islam er et urent dyr.

Ønsker en halal-version

Beslutningen har vakt bekymring hos de offentlige sundhedsinstanser, da et stort antal af elever i de britiske skoler er muslimer, og de frygter derfor, at der kan komme et stort influenza udbrud.

Grundet den forhøjede risiko, har det engelske sundhedssystem forsøgt at overtale muslimske forældre til at gøre en undtagelse, da vaccinen ikke svarer til at indtage det som føde.

Det har dog ikke ændret holdningen, og hos det muslimske råd er de klare i mælet. De kræver en vaccine, der er halal.

“Vi har konsulteret de lærde, og dette er deres syn på det. Vi har brug for en vaccine, der er halal.” fortæller Dr. Shuja Shafi, der er bestyrelsesformand for det muslimske råd i Storbritannien ifølge The Sun.

Faktisk er der allerede nu en gelatinefri vaccine på markedet, men det gives kun i helt særlige tilfælde til de personer, der er i overvejende stor risiko for at blive ramt af influenzaen.

Siden 2013 har det været muligt for børn i England at tage vaccinen, og det har ført til en reduktion i antallet af influenzaer i landet. Nu vil regeringen gøre det gratis, og det skulle så medføre en endnu større reduktion.

Læs også

Ung pige rystet over indpakningen: Kan du se, hvad hun har købt?

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip