Myndigheder advarer efter voldsomt uheld: 'Pludselig mærkede jeg, at mit ansigt brændte'

Ane Sørensen

383 uger siden

|

15/03/2017
Udland
Foto: Australian Transport Safety Bureau
Foto: Australian Transport Safety Bureau
De australske transportsikkerhedsmyndigheder har udstedt en advarsel, efter at en ung kvinde er kommet voldsomt til skade.

Dagens topnyheder

En kvindelig flypassager kom galt afsted, da hun lå og hørte musik på en flyvetur mellem Beijing og Melbourne den 19. februar.

Kvinden har fortalt de australske transportsikkerhedsmyndigheder, ATSB, hvordan hun lå og sov på flyet, da hun pludselig hørte en eksplosion. 

Det skriver CNN.

Foto: Australian Transport Safety Bureau

- Da jeg ville vende mig om, kunne jeg mærke, hvordan mit ansigt brændte, fortæller kvinden.

Det viste sig, at kvindens batteridrevne høretelefoner var brudt i brand, mens hun lå og sov. Kvinden rev høretelefonerne af og smed dem på gulvet, hvor hun kunne se, hvordan de skød små gnister og flammer fra sig.

Da hun ville trampe på høretelefonerne, stod en af flyets stewardesser allerede klar med en spand vand, som personalet smed høretelefonerne ned i.

Foto: Australian Transport Safety Bureau

Batteriet var dog smeltet fast på flyets gulv og kunne derfor ikke samles op. Ifølge kvinden var der en stank af smeltet plastik og brændt hår i flyet, hvor folk hostede resten af turen.

Ifølge ATSB var det sandsynligvis batterierne inde i høretelefonerne, der brød i brand og ikke selve høretelefonerne. En talsmand kunne dog ikke oplyse, hvilken type batterier eller høretelefoner, der var tale om.

Onsdag udstedte transportsikkerhedsmyndigheden en erklæring, hvor de advarer andre passagerer mod at tage batteridrevne høretelefoner med ombord på fly.

Foto: Australian Transport Safety Bureau

Det er ikke første gang, at batteridrevne enheder har skabt problemer på flyveture.

Sidste år forbød den amerikanske regering passagerer at tage Samsung Galaxy Note med på flyvninger i USA efter flere tilfælde, hvor telefonens batteri var brudt i brand.

Læs også historien om en chokerende video, som politiet har frigivet. Det kvindelige offer fra optagelserne vil have alle til at se den.