Næsten 500.000 deltager til 'Julerave' på Downing Street 10

Foto: Facebook

Næsten en halv million har trykket at de 'deltager' til en begivenhed på Facebook med navnet 'CHRISTMAS RAVE - 10 Downing Street' og yderligere 600.000 har vist interesse.

I de sidste par dage har Storbritanniens premiere minister, Boris Johnson, og hans tidligere talsperson, Allegra Stratton, været igennem en regulær 'shitstorm' efter, at der er blevet offentliggjort en video, hvori Stratton laver sjov med coronareglerne til en julefrokost, som angiveligt skulle være afholdt på Downing Street 10 sidste år. 

Festen skulle angiveligt have fundet sted d. 18. december sidste år og haft op imod 50 deltagere. Samtidig har Stratton udtalt, at "der ikke blev holdt afstand". D. 18. december sidste år var en tid, hvor der var coronarestriktioner i Storbritannien, som gjorde, at mange britere ikke kun se hinanden til jul, brylupper, begravelser og andre store begivenheder.

Læs også

'Downing Street'-ansatte joker om ikke at overholde coronaregler til julefrokost: Se den lækkede video i artiklen

Efter, at videoen er blevet lækket, har Stratton trukket sig og er gået af som talsperson for Boris Johnson, det skriver Unilad.

Kort tid efter den kontroversielle videos offentliggørelse er der blevet oprettet en humoristisk begivenhed ved navn 'CHRISTMAS RAVE - 10 Downing Street' (red. Julefest på Downing Street 10). Downing Street 10 er den britiske premiere ministers kontor, og der hvor sidste års julefrokost angiveligt skulle have fundet sted.

På nuværende tidspunkt har begivenheden 453.000 deltagere og yderligere 611.000 personer har vist deres interesse for 'festen'. I beskrivelsen af begivenheden står der:

"KÆMPE FEST PÅ DOWNINGS STREET 10. LINEUP: BORIS JOHNSON OG KAMMERATER. Ingen afstand er nødvendig. Tag hvem end du vil med. Tag selv drikkevarer med."

Foto: Facebook

Det er altså en tydelig stikpille til Stratton, som selv udtalte om den formodede julefrokost sidste år, at "der ikke blev holdt afstand". Arrangørerne bag begivenheden skriver dog også til sidst i beskrivelsen: "**Advarsel** Vær venligst opmærksom på, at denne begivenhed ikke er ægte, og kun er til for humorens skyld og for at prikke."

Blandt svarerne til begivenheden er der en, som humoristisk skriver: "Hvorfor skal vi have vores egne drikkevarer med? Bliver de ikke betalt af skatteyderne ligesom sidsteår?". 

En anden skriver: "Hver venligst opmærksom på, at man skal have enten coronapas eller medlemskort til Det Konservative Parti for at komme ind"

To andre kommenterer henholdsvis: "Håber der bliver serveret vin og ost." og "Skal jeg selv tage ost med?"

Kommentarerne om ost og vin er en direkte hån af Stratton, som affejede beskyldninger om julefrokost med, at det blot var "et forretningsmøde med ost og vin."

Den lækkede video kan ses nedenfor.

Efter videoens offentliggørelse har Stratton opsagt sin stilling, og i forbindelse med opsigelsen udtalte hun:

"Det britiske folk har ofret sig meget i kampen mod Covid-19. Jeg frygter nu, at mine kommentarer i den lækkede videoe [...] er blevet en distraktion fra denne kamp. Mine bemærkninger virkede til at tage let på reglerne, regler som folk gjorde alt for at overholde. Det var aldrig min intention." 

Boris Johnson har udtalt, at han forstår hvor "irriterende det må være at tro, at folk som har lavet reglerne ikke selv har overholdt reglerne. Jeg var også rasende da jeg så det klip."

Han forsikrer dog den britiske befolkning om, at "der ikke var nogen julefrokost, og at der ikke blev brudt nogle Covid-19 regler". 

Læs også

Fantastisk Omikron-nyt

 

 

 

 

 

Dagens Gossip