Nonne anklaget: Stjal 5,3 millioner til gambling fra katolsk skole

Foto: Shutterstock.com

En pensioneret nonne har erklæret sig skyldig i at stjæle mere end 5 millioner kroner fra en skole og bruge nogle af de kontanter til at gamble i Las Vegas.

Når man hører ordet ‘nonne’ får man umiddelbart et billede, af en kvinde, der har besluttet sig for, at vie sit liv til gud, kristendommen, og at hjælpe de svage. På mange måder, betragtes nonner som nogle af de ‘reneste’ mennesker der findes - selvfølgelig defineret ud fra kristendommens værdier. 

Netop derfor, er denne historie fra USA, i den grad også noget for sig. 

Læs også

Farmaceut idømt 3 års fængsel: Saboterede over 500 Covid-19 vacciner

Mary Margaret Kreuper er en 79-årig pensioneret nonne fra Californien. I modsætning til alle de værdier, vi normalt forbinder med nonner, står Kreuper nu over for alvorlige anklager for, at have stjålet intet mindre end 5,3 millioner kroner fra en katolsk skole, hvor hun var ansat som rektor - det skriver Unilad.

Den tidligere rektor på Torrance's St. James Catholic School har erklæret sig skyldig i anklagerne mod hende. Ifølge anklageskriftet, foregik det massive tyveri fra skolen i en tiårig periode mellem 2008 og 2018, og hun er blevet sigtet for, at have svindlet med optælling af pengene, samt en anklage om hvidvask.

Kreuper var ansvarlig for de penge, hun modtog for studieafgifter og donationer i løbet af sine 28 år som rektor, men valgte at begå underslæb med den enorme mængde penge .

På trods af et løfte om et ydmygt liv, placerede nonnen midler på St. James Convent-kontoen og St. James Savings Account. Efter at have gjort dette, trak hun ofte penge til personlig brug og efter sigende brugt noget af det på gambling.

Som en del af Kreupers forlig blev det bemærket, at hun brugte penge “til at betale for udgifter, som ordren ikke ville have godkendt, langt mindre betalt for, herunder store spilleudgifter på kasinoer og visse kreditkortgebyrer«.

Med hensyn til dækning af de ikke-godkendte udgifter hedder det i forliget:

“ [Kreuper] narrede St. James School og administrationen til at tro, at skolens finanser blev korrekt bogført, og dens finansielle aktiver ordentligt sikret, hvilket igen tillod sagsøgte Kreuper at opretholde sin adgang til og kontrol over skolens økonomi og regnskaber og dermed fortsætte driften af den svigagtige ordning,”

Oven i dette, fik nonnen angiveligt medarbejderne på skolen til, at ændre og ødelægge regnskaber under skolen revisioner.

Kreupers advokat Mark Byrne sagde på nonnens vegne: "Desværre har hun senere i sit liv lidt af en psykisk sygdom, der forplumrede hendes dømmekraft og fik hende til at gøre noget, som hun ellers ikke ville have gjort."

Ifølge Los Angeles Times, har ærkebispedømmet også reageret på situatione, i form af en offentlig udmelding:

Læs også

Efter online orgie med 30.000 involverede: 'Smart sexlegetøj bliver normen'

“Troens fællesskab på St. James var chokeret og bedrøvet over disse handlinger, og sognet, skolen og ærkebispedømmet rapporterede sagen og samarbejdede fuldt ud med myndighederne i den strafferetlige efterforskning,”

Kreuper står nu over for 40 års fængsel for underslæb for i alt 5,3 millioner kroner, og der vil blive afsagt dom i sagen ved United States District Court den 1. juli.