Nu sker det: Østrig laver lockdown fra i dag af

Foto: Shutterstock

Fra mandag af bliver det en del sværere at bevæge sig frit i Østrig, som ligesom Danmark har en høj smitte.

Corona fylder igen det meste af mediebilledet og generelt i samtaler. Tredje bølge er over os, og ikke kun i Danmark.

I hele Europa ser man stigende smittetryk. I Østrig har situationen den seneste tid eskaleret, og kansler Alexander Schallenberg har advaret befolkningen - særligt den uvaccinerede del - om strenge restriktioner, hvis det ikke blev bedre.

Læs også

Forskere slår alarm: Verdens internet kan forsvinde i måneder

Det er det imidlertid ikke blevet, og nu tager man strenge midler i brug. Det erfarer TV2. Søndag gik han således på talerstolen.

“ Coronasituationen i Østrig er alvorlig, sagde kansler Alexander Schallenberg med tung mine, da han søndag eftermiddag gik på talerstolen med en kontroversiel besked:

“Alle, der ikke er  vaccineret mod corona, skal gå i lockdown og vil kun få lov til at forlade deres hjem i forbindelse med særlige formål. I realiteten siger vi til en tredjedel af befolkningen, at I kan ikke forlade jeres hjem uden en særlig grund.

Det kan for eksempel være arbejde, indkøb eller lægebesøg.

Nedlukningen gælder fra mandag morgen, og børn under 12 år vil være undtaget fra nedlukningen, der kommer til at ramme to millioner mennesker.” 

Og hvordan skal det så håndhæves i praksis, tænker du måske? Det har kansleren også et svar på.

"Det bliver kontrolleret meget konsekvent, og det bliver sanktioneret meget konsekvent. Politiet kommer til at udføre en hidtil uset mængde af kontrol, og hvis reglerne brydes, kan de uvaccinerede få en bøde svarende til over 10.000 kroner," sagde Schallenberg.

Grundlaget for beslutningen er Østrigs - ifølge Schallenberg - “skamfuldt lave” tilslutning til at blive vaccineret.

Derfor vil man gøre livet så omstændigt som muligt i håbet om at flere vil lade sig vaccinere. Der er cirka 65 % af befolkningen, som er vaccineret. I Danmark er der cirka 76 &, og derudover har Østrig meget høje smittetal.

Læs også

Regeringen: Slut med alkohol i butikker

 

Dagens Gossip