Nyt Snapchat-filter hjalp med at ‘knalde’ pædo-betjent

Foto: Snapchat/Ethan

En 20-årig studerende brugte et filter på Snapchat til at udgive sig for at være en ung pige, og det resulterede i, at en politibetjent blev anholdt.

Det er altid et nyt hit, når der kommer et nyt filter på appen Snapchat. Det seneste filter, hvor man som mand kan se et meget realistisk billede af sig selv som kvinde og omvendt, er blevet et kæmpe hit, og flere har brugt de meget troværdige billeder til at lave falske Tinder-profiler.

Det gjorde den 20-årige studerende Ethan også, da han synes det kunne være sjovt. Han matchede med et par profiler, og pludselig skrev politibetjenten Robert Davies fra San Mateo Politi til den 19-årige ‘Esther’.

Læs også

Tragisk: 2-årig dreng sønderrevet af leopard i dyrepark

De skiftede efterfølgenden kommunikationen på Tinder ud med appsene Kik og Snapchat, hvor beskederne begyndte at blive lidt mere eksplicitte. Her indrømmede ‘Esther’ at hun i virkeligheden kun var 16 år, og om det ville være et problem for betjenten.

Det var bestemt ikke noget problem. Lød det ifølge politiets rapport, hvor de har modtaget skærmbilleder af beskederne.

I staten Californien er den seksuelle lavalder 18 år, og dermed ville ‘Esther’ betegnes som en mindreårig, som hvis en voksen var interesseret i at have sex med en person under 15 år i Danmark.

Foto: Robert Davies. San Jose Politi

Betjenten blev anholdt

Robert Davies blev i sidste uge anholdt af San Jose politi, hvor han blev sigtet for at have diskuteret seksuelle aktiviteter med en mindreårig via sociale medier. Ifølge NBC Bay Area der har talt med den 20-årige studerende, så skulle betjenten have spurgt den falske 16-årige pige, om hun var klar på at mødes til noget frækt.

Mens sagen undersøges er politibetjenten på et betalt orlov fra sit arbejde, men han kan se frem til en fyreseddel, hvis han kendes skyldig.

“Denne påståede adfærd, hvis det er sandt, er på ingen måde en afspejling af det, som vi står for som afdeling. Det er respektløst overfor de ansatte i afdelingen, og for vores erhverv som helhed,” lyder det fra politichef Susan Manheimer i et statement, hvor hun fortsætter:

“Som San Mateo-politibetjent har vi svoret en ed for at tjene og beskytte vores samfund. Jeg kan forsikre dem om, at vi forbliver loyale over for denne forpligtelse til at tjene vores samfund med professionalisme, integritet og excellence,” lyder det fra politichefen.

Sådan ser Ethan virkelig ud. Foto: NBC Bay Area

Ethan ville hævne sig

Hvad angår spørgsmålet om, hvorfor den 20-årige studerende pludselig ville udgive sig for at være en mindreårig pige, er der også svar på. Ethan fortalte nemlig til det amerikanske medie, at han har en god veninde, der havde været udsat for overgreb, da hun var barn.

Derfor var han interesseret i at fange en kriminel, men det var på ingen måde planen, at det skulle være en politibetjent.

“Jeg ledte bare efter at fange en eller anden, det viste sig så bare at være en betjent,” fortalte den studerende.

Ethan der ikke ønsker at oplyse sit efternavn, fortalte endvidere, at de to udvekslede beskeder med hinanden i 12 timer, og at han løbende tog skærmbilleder af samtalerne, og sendte dem videre til Crime Stoppers.

Crime Stoppers er en non-profit organisation, der bekæmper kriminalitet i verden. Her kan man helt anonymt anmelde en forbrydelse, og så overtager de sagen derfra. På Crime Stoppers hjemmeside fremgår det, at de har foretaget mere end 1 million anholdelser, og at de har løst mere end 1.6 millioner sager.

Hvis man ikke har været straffet før, vil man max. kunne få et år i fængsel samt/eller en straf på $5.000 (33.000 kr.) for at forsøge at mødes med en mindreårig med henblik på seksuelle handlinger.

Har man tidligere været dømt, kan man modtage op til 4 års fængsel i Californien. Straffen er dog langt værre, hvis det går fra at have forsøgt at mødes med en mindreårig, til rent faktisk at mødes og have samleje eller anden kønslig omgang med en mindreårig.

Læs også

Lægens diagnose: Lisa fik hjerneblødning af oralsex

 

 

Dagens Gossip