Par går forbi aflåst bil - finder hurtigt mobilen frem, da de ser sovende baby med denne besked

Privatfoto

Et sovende spædbarn efterladt med en meddelelse på maven til de forbipasserende vækker opsigt på Facebook. Når du læser beskeden, så forstår du, måske, hvorfor.

"Min mor handler ind. Ring til hende, hvis jeg har brug for noget."

Sådan lyder den besked, som en newzealandsk mor efterlod sammen med sit spædbarn i en bil på en parkeringsplads ved et supermarked.

Læs også

Vred mor deler foto af fremmede mænd i toget: ‘Jeg håber, jeres koner ser det her’

Det noget mærkværdige scenarie vakte naturligvis opsigt blandt de forbipasserende, skriver Daily Mail

"Vi ventede ved bilen et stykke tid for at se, om moderen blot var væk i to sekunder. Min kone sagde, at hun ikke ville gå ind (red. i supermarkedet), med mindre nogen blev ved babyen, fortæller den mand," som opdagede spædbarnet og beskeden fra moderen.

Det lille barn havde en hue på og var pakket ind i et tæppe. Ovenpå tæppet lå beskeden, som også indeholdt moderens telefonnummer.

Billedet af det efterladte spædbarn er blevet delt på Facebook

Blandede reaktioner fra Facebook-brugere

Billedet af det sovende barn er blevet delt på Facebook, og naturligvis har det resulteret i en  lang række kommentarer. Nogle er forargede over moderens handling.

"Undskyld mig, det her er komplet uansvarligt! Man efterlader slet ikke børn under 14 år uden opsyn," lyder kommentaren fra Cat Marie Horne.

Andre erkender, at det selvfølgelig ikke er klogt at efterlade et lille barn alene i en bil på en parkeringsplads. Men de påpeger samtidig, at ingen er fejlfrie.

"Det er ikke noget, som jeg selv ville have gjort, men jeg vælger ikke at dømme hende. Forskellen er, at der i dette tilfælde var en, som tog et billede. Er du ikke glad for, at der ikke er en, som følger efter dig med et kamera?" spørger Linda Gill.

Selvom hele situationen uden tvivl har vakt opsigt, har politiet ikke valgt at gå ind i sagen. De har nemlig ikke fået nogen anmeldelser. Politiet aner derfor ikke, hvilke personer, der har været til stede, ligesom de ikke kender telefonnummeret til moderen, så derfor har de ingen anelse om, hvor de skulle begynde en efterforskning, forklarer en talskvinde.

Personer, der efterlader børn under 14 år på ubestemt tid eller under urimelige forhold kan blive idømt en bøde svarende til knap 10.000 danske kroner.

Det er ikke ufarligt at efterlade et barn i en bil, fordi der er en risiko for, at barnet dehydrerer, og derudover er det ikke i stand til at forsvare sig selv eller bede om hjælp. 

Det er ikke kun børn, som man skal tænke sig om en ekstra gang, før man efterlader dem i bilen på en varm sommerdag. Overophedede biler kan nemlig tage livet af vores bedste firbenede venner.

Læs også

Mand vil overraske kæreste med koncert af hendes yndlingsband: Fik et chok, da han så billetterne

 

 

Dagens Gossip