Par kørte galt i deres bil: Så kommer der hjælp fra en uventet front

29/09/2023 12:55

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: ABC News
Foto: ABC News
En teenage-dronepilot endte med at redde livet på et par, der var fanget i en bil, efter at have set deres køretøj med sin drone.

Mest læste i dag

Josh Logue er en almindelig dronepilot og havde fløjet sin drone over Denver Hudson Canal i Colorado. Dette er normalt tørt, men havde vand den lørdag morgen på grund af nylig nedbør.

Så, omkring klokken 9.30, opdagede han en væltet Jeep, der lå i et synkehul. Fra jordniveau ville køretøjet have været meget sværere at få øje på, men dronens kamera sparede afgørende minutter.

Josh, 18, sagde: "Jeg flyver herned hele tiden, bare jeg kigger.

"Jeg sagde: 'Hvad er det?' Og jeg fløj ned over den, og det er en bil i hullet."

To personer sad fastklemt inde i bilen. De havde siddet fast derinde i omkring 15 minutter, da Josh fik øje på dem. Jeepens horn havde braget uafbrudt, hvilket betød, at deres råb om hjælp blev sløret af støjen.

Mens de var i stand til at trække vejret i det øjeblik, steg vandstanden, og yderligere 15 centimer eller deromkring kunne have betydet tragedie.

Logues far Jake havde indhentet nabo Ryan Nuanes, som er brandmand hos Denver Fire Department.

Nuanes sagde: "Jeg havde aldrig forventet dette på min fridag."

"Som brandmand var den bekymring, jeg havde, at denne flod ville svulme endnu mere op, og den ville derefter fange disse mennesker under vandet."

De sprang ind i Nuanes' pickup for at undersøge sagen og nåede frem til, at dele af vejen var blevet spærret af.

I en alarmerende drejning viste det sig, at jeepen ikke var synlig fra jordoverfladen, og den eneste måde, den kunne være blevet opdaget i synkehullet, var fra dronen. Det skriver Unilad.