Pasta kødsovs, chili con carne, lasagne. Hakket oksekød kan sandelig bruges til mange mirakler i køkkenet.
Men nu vil Danish Crown vende op og ned på den tradition, skriver B.T.
Slagterigiganten planlægger et strategiskifte, der skal få dansk oksekød til at træde op i luksusklassen sammen med det berømte japanske Kobe-kød, skriver B.T.
"I gamle dage var traditionen en lørdag at spise helstegt culottesteg med tung rødvin. Nu skal vi have mindre kød af højere kvalitet, og derfor skal vi ud til landmanden og understøtte processen," siger Finn Klostermann, CEO for Danish Crown Beef.
Planen er at få danske kvægproducenter til at omlægge til luksuskvæg, og det stigende krav fra især Sydeuropa gør, at tiden ifølge Danish Crown er moden. For landmændene kan det i første omgang give et løft på en til halvanden krone ekstra per kilo kød, hvilket kan betyde op mod 50.000 kroner ekstra årligt for dem, der leverer 100 køer om året.
Madkulturen har tidligere kortlagt danskernes spisevaner, og her viste en undersøgelse fra 2024, at pasta med kødsovs fortsat var blandt de ti mest populære aftensmåltider for danskere i alderen 18-49 år.
Skiftet hos Danish Crown kan derfor få stor betydning for de mange familier, som bruger hakket oksekød som en billig og nem løsning til hverdagens måltider.